Belediye Vanspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Rençber, Ankara’dan Van’a geldiği sıra Artvin yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

 

Olay, Artvin-Erzurum karayolu üzerinde meydana geldi. Özel aracı ile yanına eşi ve oğlu ile birlikte Ankara’dan yola çıkan Belediye Vanspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Rençber, yeğenini ziyaret etmek üzere Ordu’ya uğradı. Burada yeğenini gördükten sonra Trabzon üzerinden Van’a gelmek üzere yola çıkan Rençber, Trabzon’a geldiğinde Zigana Geçidi’nde kar yağışının olduğu bilgisini aldı. Rençber, bunun üzerine Gümüşhane-Bayburt yolundan vaz geçip Rize, Artvin ve Erzurum üzeri Van’a gelmek için yoluna devam etti. Artvin Hopa karayolunda seyir halinde iken bir tünelden çıkıp diğer tünele gireceği sıra dağdan kopan kaya parçaları aracın üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Rençber, eşi ve oğlu ile birlikte Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar oluşan Rençber’in sağlık durumunun iyi olduğu, eşi ve çocuğu ise hafif sıyrıklar ile kazayı atlattı. Rençber, belli bir süre hastanede tedavisi yapıldıktan sonra Van’a gelmek üzere yola çıktı.

 

İHA muhabiri cep telefonu ile Rençber’e ulaşarak kaza hakkında bilgi aldı. Rençber, “Eşim ve çocuğumla Ankara’dan yola çıkarak Ordu’da bulunan yeğenimin yanına uğradık. Yeğenimi ziyaret ettikten sonra Trabzon üzerinden Van’a gelecektik. Trabzon’a geldiğimizde Zigana Geçidi’nde yoğun bir şekilde kar yağdığını, havanın kötü olduğunu öğrenince Artvin üzerinden gidelim dedik. Artvin’i geçtikten sonra tünelin birinden çıktığımızda neye uğradığımızı şaşırdık. Kaya parçaları aracımızın üzerine düştü. Ben yaralandım. Hastaneye kaldırıldım. Burada tedavim yapıldıktan sonra şimdi de otobüsle Van’a geliyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim