Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince görevden alınarak yerine Doç. Dr. Tolga Tolunay atandı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDA YENİ ATAMALAR

Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdürlüğüne ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Dinç atandı. Atamanın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince yapıldığı aktarıldı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDA YENİ ATAMALAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında açık bulunan Tabii Kaynaklar Daire Başkanlığına Leman Çetiner atandı. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına Bora Ülker göreve getirildi. Yapılan atamaların 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine ise 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Zafer Turut atandı. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü 1'inci Hukuk Müşaviri Ayşegül Seyfeli görevden alınarak yerine Murat Örgen atandı.

DOÇ. DR. TOLGA TOLUNAY KİMDİR?

Kilis'te 1977'de doğan Tolunay ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladı, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Tolunay, 2004-2009 yıllarında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık eğitimini tamamladı, 2010-2014 yıllarında Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde uzman doktor olarak çalıştı. Aynı hastanede 2014-2018 yıllarında Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Tolunay, 2018'de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi kadrosuna yardımcı doçent olarak atandı ve 2019'da doçent unvanını aldı.

Uzmanlık alanları biyomekanik, omurganın klinik biyomekaniği, implant tasarımı ve ortopedik tümör cerrahisi olan Tolunay, TİTCK İleri Tedaviler ve Greft Danışma Komisyonu Üyeliği, TÜBİTAK TEYDEB USETEG Çağrı Programı Danışma Kurulu Üyeliği ve KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu. Tolunay, 2016'dan bu yana bilimsel komisyonlarda görev alıyor.

TİTCK Başkanlığına geçen yıl ağustos ayında getirilen, evli ve 2 çocuk babası Tolunay, İngilizce biliyor.

AZERBAYCAN'A YENİ BÜYÜKELÇİ ATANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararnamesi'ne göre;

Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral merkeze alınarak yerine Cahit Bağcı atandı. Polonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Tahsin Tunç Üğdül merkeze alındı. Üğdül'ün merkeze alınmasıyla boş kalan koltuğa Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Kırgızistan Büyükelçiliğine ise Ahmet Sadık Doğan atandı. Myanmar Birliği Büyükelçisi Haydar Kerem Divanlıoğlu görevden alınarak yerine Ali Sait Akın, Sierra Leone Cumhuriyeti Büyükelçisi Deha Erpek merkeze alınarak yerine Sibel Erkan atandı. İspanya Krallığı Büyükelçiliğine Burak Akçapar, Burkina Faso Büyükelçiliğine Nilgün Erdem Arı atandı.

Hindistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, Konga Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Salih Boğat Güldere, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Can Dizdar merkeze alındı. Hindistan Büyükelçiliğine Fırat Sunel, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mehmet Munis Dirik ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliğine Tugay Tunçer atandı. Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Fatih Yıldız merkeze alınarak yerine Ali Rıza Güney, İtalya Cumhuriyeti Büyükelçisi Murat Salim Esenli'nin yerine Ömer Gücük, Tayland Krallığı Büyükelçisi Evren Dağdelen yerine de Serap Ersoy atandı.

Yapılan atamanın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 4'üncü maddeleri gereği yapıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim