ŞEHRİVAN HABER: SONER İZGİ

Son dönemlerde turizm yatırımlarının çokça yapıldığı bir kent haline gelen Van’da turizme konaklama, yiyecek-içecek, giyim alanında hizmet veren yatırımlar aralıksız sürüyor. Pandemi ile birlikte yabancı turistlerini kaybetmesine rağmen hala potansiyeli yüksek olan Van’da birbirinden kaliteli konaklama mekanları da ardı ardına geliyor. Son dönemlerde 5 yıldızlı, 4 yıldızlı otellerinin çokluğu ile öne çıkan, İranlılar’ın yoğun olduğu dönemlerde bu otellerin bile yetersiz kaldığı kentte sıradışı ve kendine has yapısı bir otel daha kapılarını açtı. Rua World Hotel adıyla butik konseptinde faaliyet gösterecek olan otel Dr. İhsan Rua tarafından tamamlanıp hizmete sunuldu. Güvenli turizm sertifikası alarak misafir ağırlamaya hazır hale gelen otel daha çok yerli ve Avrupalı turiste hizmet verecek şekilde oluşturuldu.

20 YILLIK DOKTORLUK HİZMETİNDEN SONRA VAN’A OTEL KAZANDIRDI

Van’da uzun yıllardır görev yapan Dr. İhsan Rua tarafından, geçtiğimiz yıl inşaatı başlatılan Rua World Hotel tamamlanarak hizmete açıldı. Farklı ve kendine has konsepti ile dizayn edilen ve butik olarak tasarlanan otel, yatırımcı İhsan Rua’nın davetiyle kamuoyuna tanıtıldı. Otelin lansmanında gazetecilere konuşan Rua, otel yatırımı ve kendisi ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “Vanlıyım, 20 yıldan bu yana da Van’da kadın doğum uzmanı olarak hizmet veriyorum. Memleketimizde bazı eksiklikleri gördük ve imkanları değerlendirmek istedik. Van’a yakışan bir tesis için kolları sıvadık. Sonuçda da Rua World Hotel’i inşa ettik. İnşallah bu otel gençlerimize iş kapısı, bizler için de gurur duyulacak bir yatırım olur.” Dedi.

“UZUN VADEDİ KENTE FAYDASI OLACAK BİR YATIRIM”

Otel sektörünün zor günlerden geçtiği bir süreçte bu yatırımı yapan Rua, buna rağmen tedirginlik yaşamadıklarını ve uzun vadeli bir yarar düşündüklerini söyleyerek: “Otel sektörünün sıkıntı yaşandığı bir süreçte olduğumuzun farkındayız, riskli bir karardı ama bazı kararlar alırken risk de almak gerekir. Bazı durumlarda da konjonktürel olarak bakmamak lazım. Uzun vadeli olarak yatırımı düşünmek lazım. Bir de yaptığınız işin kalitesi iyiyse bu uzun vadede yine katkı sağlayacaktır. Bizim bu otel projemiz de uzun vadede kalitesiyle kendimizi ispat edeceğimize ve bu kente fayda sağlayacağımıza inanıyorum.”

BUTİK OTEL ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRECEK

Daha sonra otel ile ilgili bilgiler veren Rua, “Otelimiz 40 odalı, 105 yatak kapasitesi var. Teras restoranı ve lobi barı bulunmakta. Toplantı salonu, fitness salonu olan bir otel olarak tasarladık. Konsept olarak Van’da olmayan bir konsept ile otelimizi dizayn ediyoruz. Kentte 4-5 yıldızlı oteller var ama öne çıkan bir butik otel çok yok. Bizim de amacımız bir butik otel oluşturmak. Altyapımızı buna göre yaptık. Umuyoruz ki misafir edeceğimiz herkesin rahat ve keyifle kalacağı bir otel olacak.” Dedi. “Otelin açılışı noktasında 14 kişi ile başladık, hizmet akışı ile birlikte bu sayıyı artıracak ve istihdama daha çok katkı sağlayacağız.” Diyerek istihdamdan da söz eden Rua, butik otelin dizaynı ve yapısı ile hedef kitlesini dar tutmadığını söyledi. Rua konuyla ilgili olarak ayrıca, “Bizim hedef kitlemizin içinde daha çok kaliteli müşteri var. Yani planlamayı yabancı turiste ya da misafire göre değil, yerli turistimizi ağırlayacak şekilde yaptık. Bu anlamda gerekli alt yapıyı da oluşturduk. Güvenli turizm sertifikamızı da aldık. Bu anlamda güvenle kalınacak bir oteliz aynı zamanda. Bu yönüyle sadece kapının açık olup olmadığına dayanarak bir süreç yürütmeyeceğiz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim