Vanlı işadamı Yunus Gökçenay’ın oğlu Burak Gökçenay ile İranlı İşadamı Musa Cevadi’nin kızı Nilüfer Cevadi Van’da düzenlenen rüya gibi bir törende dünya evine adım attı. 30 Mayıs’ta yapılacak olan nikâh töreni öncesi Van’da yapılan Kına Gecesi’nde misafirleri ve yakınlarını ağırlayan iki aile unutulmaz bir düğüne ev sahipliği yaparken, gecede sahne alan Aydın Aydın misafirlere keyifli bir gece yaşattı.

 

Van’ın tanınmış işadamlarından Yunus Gökçenay’ın oğlu Burak Gökçenay ile İranlı İşadamı Musa Cavadi’nin kızı Nilüfer Cavadi Van’da düzenlenen bir kına gecesinde evliliğe ilk adımı attı. Rescate Hotel’de düzenlenen rüya gibi bir törende evliliğe adım atılırken misafirler Van’da unutulmayacak bir organizasyona şahitlik etti. Van’ın tanınmış bir çok isminin katıldığı düğüne Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, milletvekili adayları Nizamettin Ağar ve Faruk Alpaslan, Ak Parti Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, Milletvekili Adayı Adem Özcaner ve parti yöneticileri, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin ve daha bir çok tanınmış siyasetçi, kurum amiri, STK temsilcisi katıldı. Düğünde ünlü sanatçı Aydın Aydın ve 3 sanatçı yer alırken, İran ve Azerbeycan’dan katılan misafirler için Farsça parçalar seslendiren ünlü bir grup da sahne aldı.

 

YOK BÖYLE DÜĞÜN!

Rescate Hotel’de muazzam bir organizasyon ile gerçekleştirilen kına gecesinde Gökçenay ve Cavadi aileleri misafirleri ağırlarken yenilen yemeğin ardından sanatçılar birbirinden eğlenceli parçalarını seslendirdi. Sanatçı Aydın Aydın’ın renk kattığı gecede siyasiler ve misafirler sık sık halayda yer alırken Vali İbrahim Taşyapan da genç çiftin nikahında Van’a özgü yeresel oyunu başarı ile sergiledi. Sanatçı Aydın Aydın siyasileri de sürekli olarak halaya davet ederken gece boyunca yöresel oyunlar ve müzik hiç susmadı. Hem Van hem İran’a özgü eğlence ve geleneklerin yapıldığı gecede gelin ve damat da yöresel kıyfatleri ile kınaya katıldı. Otel bahçesinde düzenlenen müthiş bir alandan yürüyerek salona gelen gelin ve damat onlara eşlik eden erbane grubu ve yöresel halk oyuncuları ile salona girdi. Organizasyon tüm katılımcıları büyülerken kınanın yakılmasının ardından geleneklerin yerine getirilmesiyle eğlence bir kez daha başladı. Gece geç saatlere karan düğün töreninden sonra Yunus Gökçanay, düğün ile ilgili memnuniyetini dile getirirken, tüm katılanlara teşekkür etti.


 
ŞEHRİVAN ÖZEL - ÖMER ALTINAL
Editör: TE Bilisim