Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Van-Şişli Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, SP 19, 20, 21. Dönem Milletvekili Fethullah Erbaş, SP İl Başkanı Özay İlhan, SP ilçe başkanlarının yanı sıra birçok partili katıldı. Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, “Türkiye’nin 81 ilinde yapmış olduğumuz bu çalışmanın adı ‘çelikleşme ve seçimlere hazırlık’ toplantılarıdır” dedi. Canbay’ın bu açıklaması üzerine Saadet Partisi seçim çalışmalarını başlatmış oldu.

İLHAN: SORUNLARI ÇÖZÜN

Toplantıda ilk olarak konuşan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, 12 Eylül Darbasi’ne değinerek, “34 yıl önce demokrasi bir kez daha ülkemizde rafa kaldırılmıştır. Bu tarihi günde, 34 yıl sonra elhamdülillah ülkemizde yarım yamalak da olsa hala seçilmişlerin demokrasisi de olsa, Erbakan hocamızın tabiriyle ‘Demokratörlerin demokrasisi’ de olsa yine de askeri bir rejimden daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Ancak Milli Görüş’ün iktidara geldiği bir Türkiye’de, Saadet Partisi’yle bütün insanların kendi fikrini, en hür şekilde söyleyebileceği ve bir milyon kişi içerisinde bir kişi farklı bile düşünse, o kişiye saygı gösterilip, o kişinin fikrini açıkça söylemesi için mücadele edeceğimizi tüm Türkiye kamuoyunun bildiği gibi Van kamuoyu da bilmelidir. Böyle bir Türkiye’de demokrasiden ne kadar söz edinebilinir oda ayrı bir konudur. Ama her şeye rağmen asgari bir rejimden iyi olduğunu umuyoruz. Van büyükşehir oldu. Adı büyükşehir ama halen 15 yıl 20 yıl önceki alandan trafik işliyor. Van’da trafik her yerde tıkanıyor. Hiçbir sorumuzu çözümü götüren bir idarecimiz söz konusu değil. Açık ve net söylüyorum sorunlar yumağı bir kentte yaşıyoruz. Herkes şikâyet ediyor. Bundan dolayı bu ildeki bütün yöneticilere tavsiyemiz bu insanların sorunlarını çözün.”

ERBAŞ: BİZ ONLARI DA GEÇECEĞİZ

Daha sonra konuşan Saadet Partisi 19, 20, 21. Dönem Milletvekili Fethullah Erbaş ise şunları kaydetti: “Bundan sonra bütün köylerde teşkilatlarımızı diri hale getireceğiz. Her mahallede mahalle temsilcilerimiz olacak. Hatta bugün Van’ımızda belediyede iktidar olan Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan partinin teşkilatları ilave şeyler yaparak meclisler kuruyorlar. Mahalle halk meclisleri kuruyorlar. Biz onları da geçeceğiz. Her apartmanda bir temsilci kuracağız. Öyle bir çalışacağız ki hiç şikayet etmeyeceğiz. Bizi şikayet edecekler. İktidarda olduğumuz dönemlerde anlımız açık hiç kimseye zulüm etmedik, hiç kimseye de zulüm ettirmesine de müsaade etmedik. Dış politikamız da ortada, içerideki politikamız da ortada. Biz sanayileşmeyi çalışmamızın başına koyduk. Çünkü silahını yapamayan bir millet, başka bir milletlerle mücadele edemez.”

CANBAY: BUNLAR SEÇİM ÇALIŞMALARIDIR

Son olarak konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ise, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak il divan toplantılarının yapıldığını belirterek, “Türkiye’nin 81 ilinde yapmış olduğumuz bu çalışmanın adı çelikleşme ve seçimlere hazırlık toplantılarıdır. Bütün gayemiz insanların iyiliği için çalışmaktır. İyiliği ise bütün dünyada ve yeryüzünde egemen kılmaktır. Bütün mücadelemiz, bütün gayemiz budur. Milli Görüş yeryüzünde hakkı hâkim kılma mücadelesi veren bir harekettir. Milli Görüş Avrupa Birliği kapısında bekleyen değil, D8 kuran hareketin adıdır. Milli Görüş kendi yerli otomobilini yapan, kendi uçağını yapan, kendi tankını, topunu yapan, dünya çapında marka firmaları olan ve güçlü sanayisi ile kalkınmış olan bir Türkiye’nin teminatıdır.”

Toplantının ikinci bölümü ise basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilisim