“İNSANLARIMIZ YOKSULLAŞTI, ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye genelinde 20 milyondan fazla insanın yardıma muhtaç olduğunu belirten kimsenin yarınları ön göremediğini ve Türkiye’de her 4 kişiden birinin yardıma muhtaç hale geldiğini belirtti. Vatandaşların bugün en temel ihtiyaçlarından mahrum hale getirildiğini ve yoksulluğun derinlemesine bir hal aldığını vurguladı. Vatandaşlar alım gücünün her geçen gün düştüğüne vurgularken bugün ülkemizde her geçen saniye insanlarımız daha da yoksullaşmakta alım gücü düşmektedir, paramız pul olmuş durumdadır. Tam iki ay önce yaptığımız basın toplantısında un, yağ, salça, şeker ve çay gibi gıdaları önümüze koyarak fiyatları paylaşmıştık bugün fiyatlarda tam tamına %40’la %100 arasında artış söz konusudur. Uyduruk enflasyon rakamı yayınlayan sözde kuruluşların acaba bu fiyatlardan haberi var mı yoksa kendilerine verilen talimatlara göre mi enflasyon rakamları açıklıyorlar gerçekten merak ediyoruz.”

“TÜRKİYE’DE 20 MİLYONDAN FAZLA İNSAN YARDIMA MUHTAÇ”

Mazot, benzin, LPG ve doğalgaz fiyatları da kontrolden çıktığını belirten Başkan İlhan, “Vatandaşlarımız her akşam yatağına girdiğinde yarın hangi sürprizle karşılaşacağını merak etmektedir. Dolar, Euro, altın an ve an yükselmekte, bunlarla birlikte tüm ürünlerin fiyatları da artmaktadır. Piyasalar kilitlenmiş hiç kimse yarınları öngörememektedir. Toplumumuzda ciddi bir yoksulluk vardır birçok insanımız için ev, araba almayı bırakın evine un, yağ, şeker almak bile lüks haline gelmiştir” dedi. Türkiye’de 20 milyondan fazla vatandaşın yardıma muhtaç durumda olduğunu belirtti.”

“YÜKSEK FATURALARDAN DOLAYI VATANDAŞ İHTİYAÇLARINI KISITLAMAK DURUMUNDA KALIYOR”

Başkan İlhan, “Bugün her 4 kişiden 1’inin yardıma muhtaç hale düştüğü bir ülkede yaşıyoruz. Her 5 kişiden 3’ü artan faturalardan yükselen fiyatlardan dolayı ihtiyaçlarını kısıtlamak durumundadır. İlimizde vatandaşlarımız doğalgaz, elektrik, su faturalarını ödeyememekte birçok vatandaşımızın evinin doğalgazı ve elektriği kesilmiş durumdadır. Gıda fiyatlarını örnek vermek gerekirse özellikle ilimizde olmamasına rağmen başka bir ilde ki tarım kredi kooperatiflerinden alışveriş yaptık ve fiyatları paylaşıyoruz. 1 litre yağın fiyatı en düşük 3 TL kg çay 37,5 TL, 1 kg un 8 TL, 1 koli yumurta 35 TL, 1kg salça 10 TL bir kg peynir 50 TL’den başlamaktadır. Vatandaşlarımız bugün en temel ihtiyaçlarından mahrum hale getirilmiş yoksulluk derinlemesine bir hal almıştır.”

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yetkilileri seslenerek şunları söyledi: “Bu gidişat, gidişat değil! Vatandaşlarımızı muhtaç hale getirdiniz bugünden tezi yok ülkemiz de artan fiyatlar hususunda, tıkanan piyasalar konusunda harekete geçin yarın çok geç olabilir.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim