Yeni yıla merhaba diyen insanlar gözlerini ürünlere ve faturalara gelen zamlarla açarken, Saadet Partisi Van İl Başkanlığı da yoksullaşıyoruz çağrısında bulundu. Ülkede peş peşe gelen zamlara dikkat çeken il başkanlığı da kabus gibi geçen 2021 yılının geride kaldığını belirterek, 2022 yılının ilk gününden gelen zamlara karşı tepkide bulunuldu.


VAN GEÇİNEMİYOR… 
Gündemine yoksullaşmayı alan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı yaptığı açıklamalarda şunlara yer verdi:  “Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25, Konut dışı kullanılan doğalgaza yüzde 50, Elektriğe yüzde 52, Motorine 1,29 TL, Benzine 0,61 TL, LPG’ye 0,68 TL zam geldi. 2021’de yoksullaşan halkımız 2022 yılının ilk gününden daha da yoksullaşmaya başladı. Enerjiye olan ihtiyaç kış aylarında daha da artmaktadır. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği ilimizde, vatandaşlarımıza elektrik ve doğalgaz faturaları çok yüksek gelmektedir birçok vatandaşımız faturalarını ödeyememektedir. Doğalgaz olmayan mahallelerimizde durum daha da kötüdür, birçok aile kömür alamamakta, tüp alamamakta, elektrik faturalarını ödeyememektedir. 2021 yılında zamlar hayatımızın bir parçası olmuş geçim sıkıntısı insanlarımızın bir numaralı gündemi olmuştur. Halkımızın büyük bir bölümü daha da yoksullaşmıştır temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir.”


SAADET VAN İL BAŞKANLIĞINDAN YETKİLİLERE DESTEK ÇAĞRI! 
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı 2022 yılında yoksulluğun ortadan kaldırılması için geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin sıkıntılarının çözümü noktasında yetkililere seslenerek şunları sıraladı:  
- Elektrik faturalarını ödeyemeyen ailelere verilen ücretsiz elektrik miktarı arttırılmalı.
- Kömür desteği arttırılmalı ve mutlak suretle yanacak kaliteli kömür vatandaşlarımıza vakit geçirmeden dağıtılmalıdır.
- Sosyal destekler arttırılmalıdır.
Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza hiçbir ailenin yardıma muhtaç olmadığı, yoksulluğun tamamen ortadan kaldırıldığı Adil bir düzenin kurulması için Saadet Partisine davet ediyoruz.

Editör: TE Bilisim