Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, hemen her hafta kentin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Son olarak kentte yürütülen yol yapım ve refüj çalışmalarını gündeme taşıyan SP Van İl Başkanlığı, imar sorununun çözülemeyeceği takdirde kenti daha büyük problemlerin beklediğinin altını çizdi.

VAN’IN SORUNU ÇOK!

Kentle ilgili açıklamalarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta da kentin sorunlarına dikkat çekti. SP tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Van’da bir klasik haline gelmiş olan ve bir türlü bitirilemeyen imar, alt yapı, yol, kaldırım ve refüj çalışmalarıdır. Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve bazı kurumlar tarafından yapılan altyapı, yol, kaldırım, refüj ve peyzaj çalışmaları nedeniyle şehrin bir çok noktasında trafik felç olmuş yollar delik deşik hale gelmiş durumdadır vatandaşlar her gün evlerine farklı yollardan gitmek zorunda kalmaktadır. Van’ın bir türlü bitmeyen imar problemi, bir bölgeye 7-8 kat verilirken yanı başına 3-4 kata izin verilmesi nedeniyle oluşan haksız uygulamalar, hali hazırda da ruhsatlarla ilgili yaşanan sıkıntılar şehrimizin gelecekte büyük problemler yaşamasına sebep olacaktır.”

“YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNMÜŞTÜR”

 Açıklamanın devamında ise şunlar yer aldı: “Van, ülkemizde ormanı olmayan şehirlerin başında gelmektedir. Özellikle son zamanlarda yapılan yol, kaldırım ve çevreye yönelik çalışmalarda mevcut yeşil alan ve ağaçlarında yok olduğunu şahidiz. Yapılan çalışmaların birçok noktada aynı anda olması nedeniyle şehir trafiği çekilmez hale gelmiş yollar köstebek yuvasına dönmüştür. Maraş caddesinde yapılan refüjlerse yapılan işin nasıl ve nedenli kötü halde yapılabileceğinin göstergesidir. Harcanan bunca paranın heba edildiğini, yapılan işlerin boşa gittiğini, gelişe güzel projelerin yakında yeniden değişebileceğini de görmekteyiz.  Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak kentimizin merkezine, insan ve çevrenin konulduğu 50-100 yıllık imar planının yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini, devam eden yol, kaldırım, refüj vs. çalışmalarının ivedilikle tamamlanması adına yetkili mercilerin işlerini hızlandırmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim