Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesine tepki göstererek, “Tel Aviv’i bile İsrail’in başkenti olarak tanımıyoruz” dedi.

 

Basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, dün akşam Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in sözde başkenti ilan ettiğine şahit olduklarını belirterek,

 

"Her şeyden önce belirtmek isteriz ki Tel Aviv’i bile İsrail’in başkenti olarak tanımıyoruz. Müslüman ülkeleri birbiriyle ve kendi iç problemleri ile boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev'ud hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir. Kudüs bir İslam şehridir ve böyle kalmaya edecektir. Arz-ı Mev’ud projesinin hayata geçirilmesi için uygulanan projelerin başında BOP gelmektedir.

 

Ne Saddam, ne Kaddafi ne de Suriye'de yaşananlar asıl sebep değil, bunlar halkı kandırmak için ortaya atılanlardı. Asıl hedef Büyük İsrail. Bunu anlamak için Filistin haritasına bakmakta fayda var. İsrail bugün Filistin'in önemli bir bölümünü sahip olmuşken, zamanla Filistin mahallelere kadar düşmüştür" dedi.

 

Ortadoğu'da vesayet savaşları tertiplendiğini ifade eden İlhan, “Müslümanlar arasında ırk, mezhep gibi farklılıkları kaşıyarak çatışmaları körüklüyorlar. Bizi birbirimize düşürüyorlar. Böylece amaçlarını gerçekleştirmek ve bizi bir kerede yutabilmek için buraları adeta yumuşak lokma haline getiriyorlar. Bu hesaplara karşı uyanık olmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Yaşanan gelişme karşısında ülke olarak derhal somut adımların atılması gerektiğini söyleyen İlhan, atılması gereken adımları şu maddeler ile sıraladı: “Kudüs, Filistin’in başkenti olarak tanınmalıdır. İsrail ve ABD büyükelçilikleri kapatılmalıdır. İncirlik Üssü kapatılmalıdır. Yarın cuma namazıyla birlikte Ayasofya Camisi ibadete açılmalıdır. Mavi Marmara anlaşması iptal edilmelidir.”

Editör: TE Bilisim