Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımı ile gerçekleşen Tuşba 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaklaşık 400 delegeden 310'un oyunu alarak Tuşba İlçe Başkanlığı'na seçilen Naif Şuba tebrikleri kabul etmeye başladı. Sabah saatlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, daha sonra beraberindekilerle birlikte Tuşba İlçe Başkanlığı'na geçti. Parti binasının önünde İlçe Başkanı Şabu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Bilici ve Başkan Özgökçe, yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

ŞABU: BİR ÖNCEKİ DÖNEMİN MÜZAKERESİNİ YAPTIK

Burada bir açıklama yapan İlçe Başkanı Şabu, 27 Aralık günü yapılan kongreyi hatırlatarak, “Kongrelerin asıl gaye ve amaçları bir önceki dönemin çalışmalarının müzakere ve muhasebesinin yapılmasıdır. Eğer başarılı bir teşkilat ise yoluna devam eder, başarısız bir teşkilat ise lav edilir ve yeni bir teşkilat görev başına gelir. Mutlaka bu konuda delegelerimiz ve milletvekillerimiz de bir değerlendirme yaptı ki, bizi tekrar seçerek görev ve sorumluluk yüklediler. İnşallah biz sizin bu güveninize layık olmaya çalışacağız. Allah bizi sizlere karşı mahcup etmesiz. Hep beraber birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza ederek yolumuza devam edeceğiz. Başta milletvekillerimiz, belediye başkanımızın ve belediye meclis üyelerimizin çok büyük bir katkısı oldu. Bundan dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE: HASADI DÜŞÜNMEYİN

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise Tuşba'da 2015 seçimleri olmak üzere 2019, 2023 hatta 2071 yılına kadar ki seçimlerin kazanılması için bu topraklara birlik ve beraberlik tohumunun saçılmasının zamanının geldiğini kaydetti. Artık ekim zamanı olduğunu, hiç kimsenin hasadı düşünmemesi gerektiğini anlatan Başkan Özgökçe, “Şimdi ekim zamanıdır. Bunun için birlik ve beraberliğin korunması lazım. Partiler şahıslar üzerinde kesinlikle inşa edilmez. Biz de burada acizane belediye başkanı olarak bulunabiliriz. Ama yarın arayışımız şu alacak. Bizden daha iyi kim bu görevi yapabilir arayışı olacaktır. Bu kardeşimizi yerimize getirip, bu kardeşimize bayrağı teslim edeceğiz. Allah'ın izni ile Ak Belediyeciliği burada AK Parti'nin hizmetlerini tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da göstereceğiz. Açık söylüyorum, ufak tefek bazı çekişmelerle, ufak tefek bazı nizalarla bizim zaman kaybedecek, birbirimizle uğraşacak zamanımız yoktur. Van birlik ve beraberliğin, huzurun, barışın ve kardeşliğin sağlanması gereken yerdir. Biz buraya sahip çıkacağız. Bu sahipliği yapabilmemiz için de bir birimize destek olmamız lazım.” Dedi.

ÖZGÖKÇE: EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Belediye olarak imkanları nispetinde elerinden gelen tüm hizmetleri yaptıklarını anlatan Başkan Özgökçe, bundan sonra da en iyisini yapacaklarını kaydetti. Başkan Özgökçe, “Tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar ve Tuşba teşkilatımızla, il teşkilatımızla ve milletvekillerimizle çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İlçe belediyeleri görev alanında olan tüm belediyecilik hizmetlerimizi başta Tuşbalılar ve ehli vicdan herkes takdir etmektedir. Tüm yatırım ve hizmetlerimizi ilçemizin ihtiyaç ve öncelikleriyle eşzamanlı, insanlarımızın yaşamını kolaylaştıracak, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar vermeden hayat standartlarını en üst noktaya taşıyacağız.” Şeklinde konuştu.

BİLİCİ: TEŞKİLATLAR BİZLERİN CAN DAMARLARIDIR

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise yaptığı konuşmada, ilçe kongresinin Van'a, Türkiye'ye ve AK Parti'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Teşkilatlar kongrelerle birlikte yeniden bir yükselişe geçerler. Yeniden bir kan değişimiyle daha güçlü bir hal alırlar. Teşkilatlarımız çok önemlidirler. Bu hareketin var olabilmesi, daimi olabilmesi için güçlü teşkilatlara mutlaka ihtiyaç vardır. Teşkilatlar adeta bizlerin can damarlarıdır. Siz teşkilatlar olarak ne kadar çaba saf ederseniz, birlik ve beraberlik içinde azim ile çalışırsanız inanın sonuçları da o kadar güzel ve hayırlı olur. Bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Asla ayrıştırıcı bir tutum sergilemeyelim. Allah rızası için bir birimizi sevelim ve kollayalım. Hiç bir şekilde kabile, aşiret ayrımı yapmaksızın bu hareketin, davanın başarıya ulaşabilmesi için sımsıkı el ele, kol kola girerek yolumuza devam etmemiz gerekir.” Dedi.

BİLİCİ: AK PARTİ DÜNYADAKİ KÜRTLERİN UMUDU OLDU

Eğer AK Parti iktidara gelmemiş olsaydı hem Türkiye'nin elden gideceğini hem de bu bölgenin yaşanılamayacak bir hal alacağının altını çizen AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, daha dün hayal bile edemedikleri, hayal kurmakta zorlandıkları hususların bugün hayata geçtiğini anlattı. Bilici, “Daha dün hangimiz rahatlıkla Kürdüz diyebiliyorduk. Bugün devletin eliyle 24 saat Kürtçe yayın yapan televizyon ve radyolar var. Artık Türkiye'de ötekileştirme, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına AK Parti ile birlikte son verildi. AK Parti sadece Türkiye'de yaşayan Kürtlerin değil, dünyadaki bütün Kürtlerin, bütün mazlumların, bütün Müslümanların umudu oldu.” ifadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim