Bakan Koca Yaptığı açıklamada "18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde BİR HAFTALIK TOPLAM yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz." dedi.

VAN VAKA ORANI EN DÜŞÜK İL OLDU

Van vaka sayısını bu hafta da “en fazla düşüren il” olarak açıklandı. Van’da vaka sayısı geçen hafta 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayısı 46,81 olarak açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sosyal medya hesabından İllere göre haftalık illerin vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca’nın paylaştığı vaka tablosunda Van vaka sayısını bu hafta da “en fazla düşüren il” olarak açıklandı. Van’ın vaka sayısı bu hafta da düşmeye devam ederken 41,50’lük düşüş ile en iyi il olma başarısını gösterdi.

“VAKA YOĞUNLUĞU EN ÇOK ARTAN 10 İL”

Bakan Koca, “Koronavirüs vakalarının en çok arttığı illeri açıklayan Bakan Koca, "18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim