ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-HAMİT KARAKUŞ

Van’ın daha önce vaka sayısı bakımdan Türkiye’nin son sıralarında yer aldığını ve yapılan aşı çalışmalarının etkisini olumlu yönde gösterdiğini ifade eden Sünnetçioğlu, “Daha aşı Türkiye’ye gelmeden önce tüm çalışanlarımıza diyorduk ne kadar çok insanı aşılarsak o kadar başarılı oluruz. Buna bağlı olarak o kadar az pozitif hastamız olur hastaneye ve servislere yatan hasta sayısı da o kadar azalmış olur. Şu an aşılamada yüzde 75.3'ü yakaladık. Biz Kovid-19 aşılamasında oranımızı artırdığımızdan dolayı vaka oranımız düşmeye başladı. Türkiye’de en iyi iller arasında girmeye başladık.”

“EN İYİ İLLER ARASINA GİRMEYE BAŞLADIK”

“Muhtemelen ilk 15-20 ildeyiz ama bundan bir ay önce Türkiye sıralamasında son sıralarda yer alıyorduk. Bunun nedeni ise vatandaşlarımız maske, hijyen ve toplu alanlarda kurallara uymadıklarından ve aşıya karşı olan önyargını etkisiyle vaka sayımız fazlaydı. Ama şimdi ise vatandaşlarımız artık maske, hijyen ve aşıya olan inançlarının artması ve bizim de aşı çalışmalarımızın hız kesmeden devam etmesinden dolayı şu an ki aşılama oranımız ise yüzde 75.3 ’lerde aşılama oranımız yüzde 80’e varırsa vaka sayımız daha da düşecek.”
 

VAN’IN VAKA DURUMU İYİYE GİDİYOR

Pandemi salgınıyla mücadele de kentteki son durumu paylaşan Sünnetçioğlu, “Korona virüsle mücadelede tüm sağlık personellerimiz çok iyi mücadele veriyor. Türkiye de ise en iyi iller arasına girmeye başladık. Daha iyi olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun içinde vatandaşların aşılarını olmalarını istiyoruz. Van, Türkiye genelinde en iyi iller arasında ama bu yetmiyor. Ne kadar çok aşılama olursa o kadar çok başarılı oluruz. Buna bağlı olarak da vaka sayısı düşecektir. Vaka sayısı ve aşılama oranıyla birbirleriyle bağlantılı olduğu için aşı oranını yüksek tutmak çok önemlidir. Merkezin her yerinde çalışma arkadaşlarımız büyük bir mücadele veriliyor.” Diye ekledi. 

SON VAKA HARİTASINDA VAN YÜZÜN ALTINA DÜŞTÜ!

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son vaka haritasında da Van’daki vakaların düşüşü gözle görülür bir noktala ulaştı. Geçtiğimiz haftalarda her 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı 200-300 bandında, haftalık vaka sayısı 3000’lerde iken son açıklanan tabloda yüz bin nüfusa denk gelen vaka sayısı 86,22 oldu. Van’daki bu düşüş gözle görülür bir noktaya gelirken Vali Bilmez de dünkü açıklamasında bu rahatlamayı doğruladı. Van’daki muhtarlarla bir araya gelen Bilmez konuyla ilgili olarak, “2-3 hafta öncesine kadar 450 civarında olan vaka sayılarımız şu anda 150’ye kadar düştü. Önümüzdeki süreç bu rakamlar daha da düştükçe, hayat biraz daha normalle dönecek.” Dedi.

Editör: TE Bilisim