Van il Sağlık Müdürlüğü "Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği" eğitimi verildi.

 

Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde, eğitmen Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Remzi Sarıkaya, Dr. Betül Tuncer İldoğan, ATT Numan Kaya, ATT Şevval Çetinkaya ile ATT Tuncay Sönmez, tarafından sağlık personeline bilgiler verildi.

 

Verilen eğitimle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, eğitimlerin sağlık personeli açısından önemli olduğunu, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından periyodik olarak yapılan, ‘Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği Eğitimi’ verildiğini söyledi. Yanmaz, “Sağlık personeli önemli bir görev yapmaktadır. Tüm sağlık personeli belirli aralıklarda eğitim alması gerekiyor. Eğitimde, personele akut koroner sendrom, boğulma, temel yaşama desteği, hipotermi, ileri yaşam desteği, zehirlenmeler, elektrik çarpmaları, astım konularında bilgiler aktarıldı.” İfadelerine yer verdi.

 

Yanmaz son olarak şu ifadelere yer verdi: “112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli tüm personele eğitim verilmesi planlanan modül eğitimlerimizle sunulan hizmet kalitesinin daha da arttırılarak gerek personel gerekse vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak hedeflenmektedir.” Verilen eğitim sonunda personele belge verildi.

Editör: TE Bilisim