Ahbap Van Platformu gönüllüleri kahvaltıda bir araya geldi.

 

Van'da yoksullar, engelliler, köy okulları, çevre ve ekoloji ve daha bir çok alanda anlamlı faaliyet gösteren Ahbap Van Topluluğu toplantıda buluştu. Çoğunluğu öğretmen ve üniversite öğrencilerinden oluşan topluluk yeni projeler için fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

 

 

SAMİOĞLU: İŞSİZLİĞE KESİN ÇÖZÜMLER ÜRETİLEBİLİR

Van Ahbap İl temsilcisi Yılmaz Samioğlu yaptığı açıklamada Van ve Türkiye genelinde her alanda toplumsal bir değişim ve dönüşümü hedeflediklerini belirtti. Samioğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Yoksulluğun kader olmadığını gerçekçi ekonomik politikalarla ülkemizde var olan yoksulluğa ve işsizliğe kesin çözümler üretilebilir. Eğer arka sokakta birileri açlıkla boğuşuyor ve toplum en güzel mekânda yemek yiyor, son model bir arabaya biniyor, lüks bir yaşam sürüyorsa burada onurlu bir yaşamdan bahsedilemez.” Dedi.

 

 

“EKONOMİK SEFERBERLİK BAŞLATMALIDIR”

Alt gelir grubu ile üst gelir grubu arasında gittikçe açılan makasın kapanması için tüm devlet yetkilileri, kurumlar, STK'ların, ekonomik çevrelerin projeler üretmesi gerektiğine dikkat çeken Samioğlu, “Yeni bir ekonomik seferberlik başlatmalıdır. Bunun dışında tüm bireyleri toplumda var olan sorunlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Ahbap Van Topluluğu olarak dil, din, ırk, siyasi ve felsefi görüş ayırt etmeksizin herkesin sorunlarına ortak olmaya çalışıyoruz. Tüm bireylere Topluluğumuza destek vermeye çağırıyoruz.” Diye belirtti. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim