ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ/MENDUH ÇALIŞKAN- Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve Gürpınar’ın yeni kaymakamı Fatih Sayar, Gürpınar Norduz Sofrası’nda Van’daki gazeteciler ile bir araya geldi. Gürpınar’a ve ilçenin yeni gastronomi durağı olan Norduz Sofrası’na dair açıklamalarda bulunan Kaymakam Fatih Sayar, ilçenin önemli bir destinasyona sahip olduğuna vurgu yaparken ilçe ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar ise, 2011 yılında yaşanan depremin yıl dönümüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Bugün aynı zamanda Van depreminin yıl dönümü, 2011 yılında gerçekleşmiş olan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum, arakada kalanlara sabırlar diliyorum. Rabbim bir daha bu tür acıları memleketimizin hiçbir tarafında hiçbir ferdimize yaşatmasın” dedi.

“GÜRPINAR İÇİN GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ”

Gürpınar’a gelmeden önce şartlarını, coğrafyasını, avantajlarını ve dezavantajlarını bilerek geldiğini ifade eden Sayar, “Türkiye’nin her tarafında görev yapmak durumundayız ve nerde görev verilirse orda her zaman hazır oluruz, çalışırız. Aynı zamanda memleketime yakın bir coğrafyaya sahip olmasından dolayı benim açımdan burada çalışmak ayrı bir keyif olacaktır. İnsanlarımıza coğrafyaya yakın insan olmamız hasebiyle insanların derdini anlama ve onların duygularını neler olduğunu, ihtiyaçlarının neler olduğu tespitine yönelik biraz daha avantajlı olduğumuzu ifade edebiliriz. Çalışma prensibimiz ve felsefemize değinirsek, görev alanımıza girsin ya da girmesin ilçemizin hangi sorunu olursa olsun, elbette belediyemizdir, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlar onlarla birlikte istişare halinde tabiri caizse elini taşın altına koymak yerine daha fazlası gövdemizi taşın altına koyacak bir anlayışa sahibiz. Yeter ki görev yaptığımız ilçemizde iyi şeyler olsun. Gürpınar’da güllerin bitmesi için ne yapılması gerekiyorsa, hangi şartlar olursa olsun elimizden gelen her türlü gayreti yapaya çalışacağımızı buradan ifade edeyim” dedi.

“İLÇEMİZE DAHA GÜZEL ŞEYLER KATARAK ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Belediye’nin çok güzel hizmetleri olduğunu belirten Sayar, “Norduz Sofrası’ ile ilgili başkanımız gerekli açıklamalarda bulundu. Osman Doğramacı burada bir kayyumluk süreci yaşadı. Kayyumluk sürecinde çok güzel hizmetlerde bulundu. Ama şunu da ifade edeyim, bazı şeyleri inşa edersiniz, yapılar ortaya koyarsınız, bir sistemde kurarsınız. Bunlar çok değerli şeylerdir. Ancak kurduğunuz sistemi daha sonra da işliyor olup olmadığı daha önemli bir husustur. Çünkü yatırımların heba olup olmadığı noktasında size fikir verir. Bu anlamda şu ifade edebilirim, belediyemiz çok güzel bir şekilde kayyumluk döneminde yapılmış olan eserlerin sürdürülebilirliğini ve üzerine bir şeyler katarak daha ileriye taşıma bakımından çok güzel gayretleri var. Elbette bizim açımızdan belediye başkanımız açından da güzel olan şu bizde yeni geldik, belediye başkanımızda yeni geldi. Beraber uzunca çalışma fırsatımız olacak. Dolasıyla güç birliği ve el birliği halinde inşallah ilçemize daha güzel şeyler üzerine katarak ortaya koymaya çalışacağız” diye ifade etti.

“NORDUZ SOFRASI GÜRPINAR’IN TÜRKİYE’YE AÇILAN KAPISIDIR”

Norduz Sofrası’nın belediye tarafından yürütülen ve işletilen bir müessese olduğunu vurgulayan Sayar, “Gürpınar Kaymanı olarak şunu ifade etmiyorum, sade bir vatandaş olarak söylüyorum. Ben gittiğim yörede hem çevreyi tanımak isterim hem de yöresel lezzet imkanları varsa bunları mutlaka görmeyi arzular ve tadarım. Bütün samimiyetimle söylüyorum genel itibariyle insanların kabul gördüğü ve herkesin rağbet ettiği, ailesiyle ve misafiriyle mahcup olmadan güzel vakit geçireceği mekânların en başında Norduz Sofrası yer alıyor. Başka yerlere gittiğiniz zaman farklı yemekler bulabilirsiniz ama Norduz Sofrası’nı, norduz sofrası yapan yöresel lezzetlerin çok iyi bir şekilde işlenmiş olmasıdır. Kalitede hiçbir sap yok, lezzetlerin çok güzel bir şekilde devam ediyor. Dolasıyla başkanımız az önce ifade etti, bazı tevatürler dolaşıyor, bizce çok duyduk. Bundan da rahatsız olduk. Bilinçli olduğunu da düşünmüyoruz. Elbette herkes kendi aşını ekmeğini kazanacak farklı bir şey ama Norduz Sofrası bizim ve ilçemiz için ayrı bir değerdir. Norduz Sofrası Van’a açılan kapısı, hatta Türkiye’ye açılan kapısıdır ”

“BU TEVETTÜRLERE KİMSENİN LÜTFEN KANMAMASINI BEKLİYORUZ”

Gürpınar’ın geçmişte terörle anılması insanları geri durmasına neden olduğunu ifade eden Sayar, “İlçemizin geçmişte terörle anılması insanların geri durmasına ilçemizi yok sayma veya yolunu değiştirme noktasında insanların yaklaşımı olmuş, ister istemez. Bugün itibariyle geldiğimiz 1,5 aylık zamanda bizim kırsalımızda terörist kalmadı diyebiliriz. Tekrar teröristlerin gelmemesi adına çalışmalarımız var. Bu anlamda artık Gürpınar’da bir güvenlik kaygısı yok, taşıyacağımız durum söz konusu değil, insanlarımızı buraya davet ediyoruz. Gürpınar ger türlü lezzetin bulunabileceği ilimizdeki en nadide mekânlardan birisidir. Biz buraya bir lokanta olarak bakmıyoruz, buraya bir destinasyon olarak bakıyoruz. Gürpınar’ın dışarıya açılan kapısı olarak bakıyoruz. Dolasıyla bu tevettürlere kimsenin lütfen kanmamasını bekliyoruz. Dolasıyla Norduz Soframız açıktır, misafirlerimizi bekliyoruz ”

“GÜRPINAR, TURİZMDE HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK”

Sayar, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Belediye ile kaymakamlık işbirliğinde ilçemizi bir turizm destinasyonu haline getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl kısmet olursa eko-turizm üzerine bir çalışmamız olacak, dışardan gelen misafirlerimizi burada ağırlayacak ekolojik turizmi yaptıracak bir mekanizma geliştireceğiz. Gelecek senelerde Gürpınar, turizmden de hak ettiği payı çok daha fazla alacak. Belediye ve Kaymakamlık olarak ilçemizin hangi sorunu ve ihtiyacı varsa her zaman istişare, dayanışma içerisinde sorunlara el atacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim