Van’ın Tuşba Belediyesi, kurulduğu 2014 yılından beri geleneksel hale getirdiği ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ kardeşlik sofraları ile bu Ramazanda da vatandaşlarla buluştu. 


Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen ve Ramazan ayı boyunca devam eden ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ iftar sofrası programlarıyla Ramazan ayı boyunca Tuşba’nın her mahallesinde vatandaşların hizmetinde. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan iftar sofraları ilk olarak Abdurrahmangazi Mahallesi ve İstasyon Mahallesi'nde kuruldu. Vatandaşların büyük bir katılımı ile gerçekleşen iftar sofrasına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Tuşba merkez mahalle muhtarları ve cami imamları ve Tuşba halkı katıldı.


Kurulan iftar sofralarında Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, tasavvuf müzikleri, Hacivat-Karagöz ve çeşitli çocuk etkinlikleri ile geleneksel Ramazanı Tuşba Belediyesi üç yıldır programlı bir şekilde Van’da örnek belediyecilik anlayışıyla yaşatıyor. Ramazan ayı boyunca kurulacak olan kardeşlik sofralarında, zengin fakir demeden herkesi aynı sofrada buluşturduklarını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Öncelikle Rabbi Rahimime yüz binlerce şükürler olsun ki bizleri sağlık ve afiyetle Ramazan-ı Şerife ulaştırdı. Rabbim hepimizin Ramazan ayındaki ibadetlerini dergahı izzetinde kabul eylesin. Kurulduğumuz 2014 yılından beri Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan iftar sofralarımızda asıl amacımız zengin, fakir, yoksul ve kimsesiz demeden tüm vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmaktır. Öncelikle bütün Tuşbalıları ve Vanlıları iftar sofralarımıza bekliyoruz. Aynı anda bin kişiye yakın vatandaşımız her bir iftar soframıza iştirak etmektedir. Buraya gelemeyen, rahatsız olan kardeşlerimize de Tuşba Belediyesi mobil ekiplerimiz ile evlerine sefer taslarıyla sıcak yemek ulaştırılmaktadır. Asıl gayemiz, geleneksel Ramazanın coşkusunu, sevincini, heyecanını tüm halkımızla paylaşmaktır. Halkımızın bizzat içinde bulunarak vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı açmak gerçekten çok güzel ve özel bir duygudur. Bu güzel günlerin mutluluğunu, huzurunu paylaşarak ibadetle dolu bu güzel ayı en iyi şekilde idrak etmek istiyoruz. Hâyır ve bereket ayı olan Ramazan ayını güzel ve dolu şekilde yaşamak ve yaşatmak tek temennimizdir. Tuşba Belediyesi olarak 2014 yılından itibaren her sene düzenli olarak organize ettiğimiz Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan iftar sofralarımızda bu sene biraz daha organize olup tüm mahallelerimizde sokak iftarları şeklinde gerçekleştiriyoruz. Sadece bir yerde ve bir noktada sabit kalmayarak tüm mahalledeki vatandaşlarımızla bir araya gelip soframızı paylaşıyoruz” dedi.


İslam dininde yetimlere verilen öneme de değinen Başkan Özgökçe, “Bu ümmetin peygamberi bir yetimdi. Yetimi korudu, kolladı ve yetime sahip çıkılması gerektiğini vasiyet etti. Bir yetimin başını okşamak, ona sahip çıkmakla peygamberle cennette iki parmak kadar yakın olmak mümkün olarak önümüze çıktı. Babalı büyümenin şükrü olarak neden bir yetime ‘baba’ olmayalım. Her nimetin şükrü kendi cinsindendir derler. Babalı büyümenin şükrü de bir yetime sahip çıkmak pekala anlaşılabilmelidir. Her yıl yaklaşık olarak 10 bin çocuk yetim ve öksüz kalmaktadır. Özellikle İslam coğrafyasında; Suriye, Irak, Filistin’de yetim kalan çocuklar da düşünüldüğünde dünya yetimlerin çok ciddi bir konu olduğu aşikardır. Bizler ümmetin yetimlerine sahip çıkmazsak dilenciler mafyası veya organ mafyasının elinde kalacaklardır. Yetimler bulundukları topluma emanettirler. Topluma yetimler üzerinden bir sorumluluk yüklenmiştir. Tarihe yön veren isimlere baktığımız zaman, bunların azımsanmayacak oranda yetim olduklarını göreceğiz. Sahip çıkarsak bir kazanç, sahip çıkmaz ise bir sıkıntı olarak bize, topluma dönüşleri olacaktır. Allah'ın izniyle hem fakirimize, hem fukaramıza hem de dinimize, diyanetimize sahip çıkarak Ramazanları ruhuna uygun bir şekilde inşallah sürekli devam ettireceğiz. Tüm halkımızın mübarek Ramazanını tekrar tebrik eder, daha nice Ramazanlara ve akabinde Ramazan Bayramına hep birlikte huzur, sağlık, sıhhat ve afiyet içinde kavuşmamızı Rabb'imden niyaz ederiz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim