İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen şiir yarışmasına Hak Par Genel Başkan Yardımcsı A.Menaf Kıran, Edremit Belediyesi Başkan Vekili Büşra Yeke Kayhan, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Deva Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek, Müdür Yardımcısı Burhan İçgüleç, basın mensupları şairler ve davetliler katıldı.

Yaş sınırlamasının olmadığı uluslararası 'Şehr-i Van'a Şiir Yakışır' yarışmasına yurt dışından beş, yurt içinden 620 şiirle katılım sağlandı. Yarışmanın birincisine çeyrek altın + kitap seti, yarışmanın ikincisine çeyrek altın+ kitap seti, yarışmanın üçüncüsüne çeyrek altın verildi. Yarışmada ilk ona giren yarışmacılara mansiyon ödülleri adreslerine gönderildi.

Prof. Dr. Zeki Taştan, Müştehir Karakaya, Orhan Demirtaş, Şükrullah Yavuzer, M. Salih Geçken, Mustafa Işık, Nuran Demirhan ve Zeynep Özdemir’in jüri üyeliği yaptığı yarışmanın birincisi 'Esyaz' adlı şiiriyle Ankara’dan başvuru yapan M. Furkan Demiradam, yarışmanın ikincisi 'Şiir Suretinde İşaretler' şiiriyle İstanbul’dan başvuru yapan İsmet Kanber ve yarışmanın üçüncüsü de 'Cennet Kokusu' şiiriyle Diyarbakır’dan başvuru yapan Mustafa Ayyürek oldu.

Tertip Komitesi Başkanı M.Salih Geçken yaptığı konuşmada 'Duygusal kırılmaların yaşandığı bu süreçte şiirin çok güçlü bir motivasyon kaynağı olacağını düşündüğümüz için böyle bir yarışma düzenledik. Düzenlediğimiz 'Şehr-i Van'a Şiir Yakışır' yarışması ile Van'ın algısal kazanımına katkı sunmak gibi bir amacımız da vardı. Van'da bu güne kadar düzenlenen şiir yarışmalarıyla kıyasladığımızda 'Şehr-i Van'a Şiir Yarışmasına' katılımın rekor düzeyde olduğunu ifade etmek zorundayım. Destek veren herkese teşekkür ederim' dedi.

Düzenlenen yarışmanın tüm süreçlerinde bulunan Edebiyat Öğretmeni Mustafa Işık, “Bu yarışmayı düzenlememizde amacımız “Şehr-i Van’a Şiir Yakışır” sloganıyla Van’ın 103. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında şairlerin şiirleriyle etkinliklere renk katmasını sağlamak ve şiir yazma yolunda yeni kalemleri keşfetmekti. Bu anlamda Van’ımızı gerek ulusalda gerekse uluslararası alanda şiirle tanıtmaya katkımızdan dolayı mutluyuz. Ayrıca dereceye giren şairlerimizin ilk ödüllerini bizimle kazanmaları yarışma amacımıza olumlu anlamda katkı sunmuş oldu” dedi.

Dereceye giren şiirlerin okunduğu program plaket taktiminden sonra son buldu

Editör: TE Bilisim