Van Büyükşehir Belediyesinin Şerefiye Caddesinde başlattığı bölünmüş yol çalışmaları sürüyor. 


Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığının kısa bir süre önce başladığı ‘Şerefiye Caddesi, bölünmüş yol projesi’ devam ediyor. Ekipler yol genişletme çalışmalarının yanı sıra caddede kaldırım ve menfez çalışmalarını da yapıyor. Çalışmaları yakından takip eden Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, faaliyetin sona ermesiyle beraber trafiğin çok ciddi rahatlayacağını söyledi. Cadde ve sokakları şehir ulaşımına uygun hale getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Tamer, “Şerefiye Caddesi-Bostaniçi yolunda genişletme, kaldırım yapımına başladık. Bizler her şeyden önce vatandaşın rahat etmesi ve evine gittiği yolu güvenle kullanması için bu çalışmaları yapıyoruz. Şu anda burada kaldırım yok, yayalar için güvenli değil. Ekiplerimiz işlerini tamamladığı zaman bu yol çift şeritli, kaldırımı olan güvenli ve modern bir görünüme kavuşacak” dedi.


Çalışmalarda mahalleli desteğinin büyük olduğunun altını çizen Tamer, şöyle konuştu:

“Bazı vatandaşlarımız bizlere teşekkür ediyor, bazıları ise yol sınırları içinde kalan duvar ve diğer yapılarını kendi gayreti ile yıkarak kadastro sınırlarının gerisine taşıyor. Halk yol istiyor, kaldırım istiyor, evine gittiği yolda güvenle yürümek istiyor. Bizlere yardımcı oldukları için kendilerine belediyemiz adına teşekkür ediyoruz.”


Yapılan çalışmalara destek amaçlı kendi bahçe duvarını yıkan mahalle sakini Ali Kahraman ise, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve bunun için mahalleli olarak desteklerinin devam edeceği belirtti.

Editör: TE Bilisim