ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN - Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan ve uzun yıllardır yapımı beklenen Şerefiye caddesine ilk asfalt döküldü. Kaldırımları yapılan ve yolu genişletilen caddenin ilk asfaltı dökülürken, Van valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu çalışmaları yerinde inceledi. 8 metre olan yolu 12 metreye çıkardıklarını anlatan Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 5 bin ton asfaltın döküleceğini aktardı. Kaldırım işgalleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Zorluoğlu, yakın zamanda çalışma başlatılacağını ve kaldırımların vatandaşlar için açık hale getirileceğini söyledi.

 

Yaklaşık 2 ay önce projelendirmeyle çalışmaları başlatılan Şerefiye Mahallesindeki 2 kilometrelik Şerefiye Caddesine ilk asfalt bugün döküldü. Kaldırımları baştan yapılan ve yoyu da genişletilen Şerefiye Caddesinin ilk asfaltı dökülürken Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu da çalışmaları yerinde inceledi. Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer ve belediye birim müdürleriyle inceleme yapan Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, caddenin tamamen bitirilmesiyle birlikte belediyeye 1.1 Milyon liralık maliyeti olduğunu anlattı.

 

 

ZORLUOĞLU: VAN GÜZELLEŞİYOR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Şerefiye Mahallesi ve Şerefiye Caddesi üzerinde yapılan çalışmaları yerinde incelemekteyiz. Burada çok ciddi bir yol problemi vardı. Kaldırımları olmayan ve kadastro sınırları ihlal edilmiş bir yol vardı. Belediyemiz iyi bir proje çalışmasıyla buradaki esnaf ve vatandaşlarımızla anlaşarak ve konuşarak bir projelendirme yaptı. Akabinde buranın ödeneği ayrıldı ve işe bugün itibariyle başladık. Çok geniş kaldırımlar yaptık. Daha önce 8 metre olan yolumuzu ihlalleri de aradan çıkararak, 12 metreye çıkardık. Şuan yolumuzun genişliği 12 metre, uzunluğu ise 2 kilometrenin üzerinde. Buralar tamamlandığında çok daha güzel bir görüntüye kavuşacak. Engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Kaldırım çalışmalarımızda özellikle görme engelli vatandaşlarımız için yolu rahatlıkla kullanmaları için tüm çalışmaları yaptık. İnşallah bu tür çalışmalar hız kesmeden devam edecek. İlimizin birçok yerinde ihtiyaç duyulan bölgelerde yol, kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları başta olmak üzere, sosyal alanlar, spor alanları, gençler için kültür merkezi ve gençlik merkezleri gibi projelere öncelik vereceğiz. Kısacası Van Büyükşehir Belediyesi çalışıyor, Van güzelleşiyor inşallah.

Bu yolumuz tamamlandığında 5 bin ton asfalt dökülmüş olacak. 1.1 Milyon liralık belediyemize maliyeti var. Bunu ihale ile yapmadık. Belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptık. İhale usulü yapılan çalışmalardan herhangi bir eksiği yok hatta fazlası var. 

 

 

“KALDIRIMLARI AÇIK HALE GETİRECEĞİZ”

Bir gazetecinin kentteki kaldırımların ciddi anlamda işgaller edildiğini hatırlatması üzerine Zorluoğlu, “Van’da 10 günde gördüğüm kaldırım işgali gerçekten genel bir sorun. Bununla ilgili çalışma yapacağız. Yayalar için kaldırımların mutlaka açık olması lazım. Burada da birkaç noktada sürecin devam ettiğini biliyorum. Yakın zamanda bu süreci de tamamlayacağız ve kaldırımları vatandaşlarımız için açık hale getireceğiz.

 

 

“İSKELE FAYDALI OLACAKSA ÇİFT YÖN YAPACAĞIZ”

Daha önce gazete olarak da birkaç kez dile getirdiğimiz ve çalışmaları başlatılan İskele Caddesinin çift yön olması konusunda da kısa bir açıklama yapan Zorluoğlu, “İskele caddesinin çift yönlü olmasıyla ilgili konu bana geldi. Bu konuda taleplerin olduğunu biliyorum. Bu konuyu inceleteceğim. Eğer çift yön olmasında faydalı olacaksa açacağız. Ama bu konuda çalışmalar yapacağız.” Dedi.   

 

Editör: TE Bilisim