Türkiye’nin birçok ilinde ‘Sevginin Melekleri’ adlı yardım kampanyası başlatan Vanlı iş kadını Sevgi Başıbüyük, çocukların kış mevsiminde üşümemesini hedefliyor. 


İlk ve ortaöğretim çağına gelmiş öğrencilerin kış mevsiminde üşümemesi için Türkiye’nin birçok ilinde ‘Sevginin Melekleri’ adı altında kampanya başlatan Vanlı iş kadını Sevgi Başıbüyük, özellikle Doğu’da eğitim gören öğrencilerin üşümemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Geçen sene ilkini başlattığı kampanyada onlarca öğrenciyi giydiren Başıbüyük, daha birçok öğrencinin kendilerine ihtiyacı olduğunu belirterek, daha fazla öğrenciye ulaşmak için sosyal medyada ‘Sevginin Melekleri’ adı altında kampanyalarını sürdürdüklerini söyledi.

 


Sevginin Melekleri projesinin bireysel olup, öncelikle Van’daki öğrencileri amaçladığını dile getiren Başıbüyük, “Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalarda daha az okula ulaştığımızı fark ettiğimiz için bu sene Sevginin Melekleri projesini sosyal medyaya taşıyarak daha büyük bir kitleye ulaştık ve daha organize bir şekilde toplam 9 okulda 465 öğrenciyi giydirebildik. Öğrencilerimize iç çamaşırdan pantolonuna, ayakkabısından montuna hazırladığımız paketlerimizi okullarına giderek teslim ettik. Proje kapsamındaki en önemli hedefimiz, hiç kullanılmamış kıyafetleri öğrenci kitlelerine ulaştırmaktı ve ne mutlu bize ki, bunu başarabildik. Kıyafet temininin yanı sıra, öğrencilerin gelişimlerinde çok önemli rol alan okul eğitim enstrümanlarını da öğrencilerimize hediye ettik” dedi.
Yarım elma gönül alma hikayesi ile yola çıktıklarını dile getiren Başıbüyük, yardımseverlerin desteği ile projeyi genişlettiklerini ve ileriki dönemlerde daha da büyüyerek daha fazla öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Van bölgesi ve özellikle köylerde eğitim başarı oranının sıfır olduğunu ve bunun ana sebebinin araştırma, geliştirme ve test kitaplarının eksikliği olduğunu öne süren Başıbüyük, “Projemizin devamında bu eksikliğin giderilmesine önem vererek, giyimin yanı sıra kitap eksikliklerini de tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Van’ın Gürpınar ilçesi Oğuldamı Mahallesi'ne bağlı Taşnacak mezrasındaki öğrencilerin halen konteyner okulda eğitim gördüğünü ve bunun kendilerini derinden yaraladığını vurgulayan Başıbüyük, “Bu okulumuza en az iki adet betonarme binadan derslik yapmak için tüm yardımseverlerimizin el uzatmasını temenni ediyoruz. Türkiye'mizde hiçbir yavrumuz konteynerin içinde ve bu şartlarda eğitim almayı hak etmiyor. Daha aydın bir gelecek için birlik olma zamanımızın geldiğini düşünüyoruz ve eğitimde seferberlik yapmamızın gerekliliğini hep beraber fark edelim istiyoruz. Mahsun ufak bir dokunuşla çocuklarımıza büyük bir gelecek sunabiliriz. Biz nisan yağmurları olalım, onlar hepsi birer papatya olarak yollarına başarıyla devam etsinler. Tüm yardımseverlerin projemizin devamında desteklerini bekliyor ve bu proje kapsamında bizi yanız bırakmayan Sayın Azmi İlvan'a, Sayın Tekin Perihan'a, Sayın İkram Kali'ye, Sayın Şefik Alıçı'ya, Sayın Evrim Rızvanoğlu'na ve bütün Sevginin Melekleri sayfa dostlarına yardım ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan yardımları alan çocuklar ise, Sevginin Meleklerini çok sevdiklerini ve onlara teşekkür ettiklerini söylediler.
Kampanya kapsamında Taşnacak İlköğretim Okulu 11, Özalp Eğribelen Köyü İlköğretim Okulu 12, Geziyurt İlköğretim Okulu 18, Oğuldamı İlköğretim Okulu 32, Reşan İlköğretim Okulu 89, Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 40, Karpuzalan İlköğretim Okulu 32, Van Atatürk Anadolu Lisesi 60, Andaç İlk ve Ortaokulu 135 ve bireysel yardım 36 olmak üzere toplam 465 öğrenciye giyim yardımında bulunuldu.

 

Editör: TE Bilisim