Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İpekyolu İMKB Fen Lisesi yaz okulu öğrencilerine ‘Matematiğin gücünü’ anlatan bir söyleşi verdi.

 

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan İpekyolu İMKB Fen Lisesi okulların tatil olmasının hemen ardından yaz okulunu devreye soktu. 3 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında öğrencilere eğitim veren fen lisesi, aynı zamanda öğrenciler için seminerlerde düzenliyor. Prof. Dr. Hamdullah Şevli, okulun konferans salonunda öğrencilerle eğlenceli dakikalar geçirerek, ‘Matematiğin gücünü’ anlatan bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye başlamadan kısa bir konuşma yapan Şevli, katılımcılara teşekkür etti. Daha önce Van YYÜ’de görev yaptığını dile getiren Şevli, okulun Müdiresi Tuğba Tuğ Karoğlu’nun öğrencisi olduğunu ve kırmayıp böyle bir söyleşi gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Kendisinin bir matematikçi olduğunu ve bu yüzden de öğrencilerle matematik üzerine söyleşi yapıp, soru cevap şeklinde eğlenceli vakit geçirmek istediğini belirtti. Kısa konuşmanın ardından Şevli matematik üzerine çocuklarla söyleşi yaptı. Söyleşi soru cevap şeklinde devam etti. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim