Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre; 31 Aralık 2020 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için istenen şartların sağlanması halinde SGK primlerinin yüzde 20.5'lik kısmı, işsizlik fonu tarafından karşılanacak. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretin 1300 TL olmasına 48 saat kala, hükümetten işverenin yükünü azaltmaya yönelik ilk resmi adım geldi. Her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlara sağlanan prim desteğinin süresi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı. 

Neti 1300 TL olacak asgari ücretin brüt karşılığı 1950 TL'ye kadar yaklaşıyor. Aradaki yaklaşık 550 TL'lik fark, ağırlıklı olarak SGK primlerinden ve vergilerden oluşuyor. Hükümetin hamlesiyle iş verenin bu prim yükleri bir nebze azaltılmış olacak. 

İş gücüne katılımı artırmak, yeni istihdam alanlarının oluşmasını teşvik etmek, çalışanların yetkinliklerini artırarak işsiz kalma risklerini azaltmak için önümüzdeki süreçte de işverenin lehine yeni adımların gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim