Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası duyurduğu 5'li önlem paketi meyvesini çok kısa sürede verdi. 18 TL'yi aşan dolar kuru, sabah saatlerinde 11 TL dolaylarına çekildi. Öğle saatlerinde 12.85 -13 TL arasında dalgalanan kur bir çizgiye oturmuş gibi görünüyor. Kurdaki yaklaşık 5 TL'lik düşüş sonrası otomobil firmalarından indirim haberleri peş peşe geldi. 9 otomobil firması sıfır araçlarda yüzde 10-11 oranında indirime gitti. Güncellenen listeler firmaların sitesinde yer aldı.

BAAŞKAN ERDOĞAN TL MEVDUATI UYGULAMASINI DUYURDU, DÖVİZ KURLARI SERT DÜŞTÜ

Başkan Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladı 5'li tedbir paketi kısa sürede çok büyük etki gösterdi. Özellikle kur farkının ödeneceği TL mevduatı hamlesi sonrası vatandaşlar gece yarısı 1 milyar dolar bozdurdu. Sabah da döviz büroları açılmadan uzun kuyruklar oluştu. Bozdurulan dolarlar sonrası kur 11.11 TL'ye kadar çekildi. Daha sonra ise 12.85 ila 13 TL arasında bir denge yakaladı.

OTOMOBİL FİRMALARINDAN PEŞ PEŞE İNDİRİM AÇIKLAMALARI

Dolar kurundaki hareketlilik sonrası çok sert şekilde yükselen otomobil fiyatları kurdaki sert düşüş sonrası yeniden revize edildi. Sektördeki birçok önemli otomobil firması sıfır araçlarda yüzde 10-11 oranında indirimler gerçekleştirdi. Sabah saatlerinden itibaren fiyat güncellemesi yapma kararı alan Renault ve Dacia, internet sitelerini kapatarak fiyatları güncelleyeceğini duyurdu. Hemen ardından ise BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai, Opel ve Citroen de güncelleme yapacağını duyuran markalar arasında yer aldı.

RENAULT VE DACİA FİTİLİ ATEŞLEDİ

Renault ve Dacia, kurdaki 5 TL'lik düşüş sonrası sitesindeki fiyatları revize etti. Siteyi kapatarak fiyatları düşüren Ranault ve Dacia'nın fitili ateşlemesi ile diğer otomobil markalarından da benzer hamleler geldi.

BMW, LAND ROVER, HYUNDAI VE MİNİ COOPPER'DAN DA HAMLE GELDİ

İndirim kervanına katılan otomobil firmalarına öğle saatlerinde BMW, Land Rover, Mini Cooper ve Hyundai de katıldı.

GÖZLER DİĞER OTOMOBİL MARKALARINDA

Şimdi gözler diğer otomobil firmalarında. Kurdaki artışı fiyatlarına yansıtan otomobil şirketlerinin 5 TL'lik sert düşüş sonrası fiyatlarını yeniden indirmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla dolarda başlayan sert düşüş sonrası, otomobil markaları da fiyatları aşağıya çekiyor. Birçok marka, fiyatların güncelleneceğini duyurdu.

CİTROEN, PEUGEOT VE OPEL'DEN YÜZDE 10-11 FİYAT İNDİRİMİ

Citroen, Opel ve Peugeot bugün itibarıyla tüm modellerinde fiyatları ortalama %10-11 arasında indirdiğini duyurdu.

"20-25 BİN LİRALIK DÜŞÜŞ YAŞANACAK"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Bir hafta içerisinde otomobil piyasasında yaşanan düşüşleri vatandaş görmeye başlar. Benim tahminim ilk etapta 20 bin lira veya 25 bin liralık bir düşüşün yaşanacağı. Bu durum ikinci el araçlara da yansır. Kurun düşüşü satışları da olumlu etkileyecektir." ifadelerini kullandı. Döviz kuruna endeksli otomobil fiyatları, 1 ayda yüzde 50’den fazla artmış ve bazı modellerde fiyat artışı yüzde 100'ü bulmuştu.

EN SONHABER- SABAH

Editör: TE Bilisim