Hakkari'de yaşayan Mendanoğlu ailesi ve Van'ın Gevaş İlçesinde ikamet eden Baran ailesi arasında olan husumeti çözmek için iki ailenin fertleri ile görüşen Sılehi Aşiret Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, aileleri barıştırdı.

İki aileyi bir araya getiren Sılehi Aşiret Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, bölgedeki küslüklerin kader olmaması gerektiğini dile getirerek, “Küslük coğrafyamızın kanayan yarasıdır.” Dedi.

“AFFETMEK BÜYÜKLÜK VE DİNİN GEREĞİ”

Kan davası ve husumetler yüzünden binlerce gencin memleketlerini terk etmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekleyen Kanaat Önderi Atlı, “Allah'ın izniyle bu bölgede yaşayan tüm insanların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Dinimiz aslında huzur için, insanların saadeti için Allah tarafından bize verilmiş büyük bir nimet. Müslüman Müslüman'a küs durmamalı. Tabi affetmek de çok önemli. Birbirimizi affedeceğiz. Affetmek büyüklük ve dinin gereği. Bugün burada önce Allah rızası için sonra bizim sözümüzden çıkmayan Mendanoğlu ve Baran aile fertleri kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu memleketin de huzurunu kaçırmasın" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim