Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Düşen helikopterde Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 2'si Albay olmak üzere 13 asker şehit oldu.

 

TSK'DAN AÇIKLAMA

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı açıklamada, "Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır." ifadelerini kullandı.

TSK'nın açıklaması şu şekilde: "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz"

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Akar'ı arayarak başsağlığı diledi. Erdoğan, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

 

GENELKURMAY BAŞKANI BÖLGEYE GİTTİ

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cougar tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğü bildirildi. Açıklamada, olay yerine kurtarma ekiplerinin intikal ettiği bildirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde: "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür.Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir."

 

ŞEHİT TÜMGENERAL CUMHRUBAŞKANI ERDOĞAN İLE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

 

Şehit Tümgeneral Aydın'ın geçtiğimiz gün Şırnak'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla Kato Dağı'na çıktığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşerek operasyon hakkında bilgi vermişti.

 

BAKANLAR ŞIRNAK'A GİTTİ

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

 

DÜŞEN HELİKOPTERDE BULUNAN PERSONEL LİSTESİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın
Albay Oğuzhan Küçükdemir
Albay Gökhan Peker
Yüzbaşı Songül Yakut
Binbaşı Koray Onay
Yüzbaşı İlker Acar
Yüzbaşı Nuri Şener
Başvçauş Mehmet Erdoğan
Uzman Çavuş Zeki Koç
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
Başçavuş Fevzi Kıral
Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal

Editör: TE Bilisim