Erbil-Musul yolundaki Hazer bölgesine giden Şivan Perwer, burada zaman zaman IŞİD'le çatışan Peşmerge güçlerini mevzide ziyaret etti. Onlarla birlikte "Peşmerge" türküsünü dillendirdi.

 

"PEŞMERGE BU TERÖRİSTLERE GEREKEN DERSİ VERECEKTİR"

"Peşmerge zalim bir terör örgütüne karşı savaşıyor" diyen Perwer, "Farklı iki ülke arasında değil, Kürdistan'da insanların canına, malına ve namusuna kasteden bir terör örgütü ile Peşmerge arasında savaş yaşanıyor. Peşmerge güçleri, bu teröristlere gereken dersi verecektir" dedi.

"ÖLÜM VARSA BEN DE HAZIRIM"

Amacının bir şov değil, terörizme karşı mücadeleye dikkat çekmek olduğunu ifade eden Perwer şöyle konuştu;

"Teröristlerin davranışlarını görüyorsunuz. Çocuk, kadın, ihtiyar demeden öldürüyor, götürüyorlar. Toplumun namusunu tarumar ediyorlar. Bütün dünya bunu görüyor. 40 yıldır bu arenada Peşmerge, Kürdistan ve özgürlük için söylüyorum. bugün de Kürdistan çok zor bir durumdadır. Sadece ben değil herkesin buna sahip çıkması lazım. Ben geldim, buradayım. Ölüm varsa ben de hazırım. Bu mesajı vermek için buradayım.


"TÜRKİYE'NİN BU KONUYA SAHİP ÇIKMASI ŞART"

Türkiye'nin ekonomik düzeyde gelişmesi için Kürdistan çok iyi bir temel oluşturdu. Ayrıca Türkiye ile siyasi ilişkilerimiz de çok iyi gidiyor. Şu an yeni bir Türkiye oluşma aşamasında. Bu hem Türkiye'deki halklar hem de burası için çok iyi. Bunun böyle devam etmesi ve Türkiye'nin bugün Kürdistan'ın terörizme karşı yürüttüğü mücadeleye yardımcı olması gerekiyor. Çünkü bu yarın Türkiye'nin de başına gelebilir. Bunun çok iyi düşünülmesi lazım. Türkiye'nin bu konuya çok sahip çıkması şart."

KÜRT POPÇU HELLY LUV DA ZİYARET ETMİŞTİ

Daha öncede Amerika'da yaşayan dünyaca ünlü Kürt popçu Helly Luv, Erbil'in kapısına dayanan IŞİD tehditi üzerine Peşmergelere moral ziyaretinde bulunmuştu. 

Editör: TE Bilisim