AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van'daki alçak saldırıyı PKK örgütünün üstlendiğini ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile 28 belediyeye yeni görevlendirmelere karşı, AK Parti'nin hedef alındığına yönelik bilgilerin kendilerine ulaştığını belirtti.  

 

Son zamanlarda büyük bir direniş sergileyen Van'ın bu saldırıda hedef alınmasının yabana atılmaması gerektiğini vurgulayan Soğanda, terör örgütünün, Van'ın dik duruşunu hazmedemediğini kaydetti. Saldırıdan hemen sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri ve kamu kurumu yöneticileriyle olay yerine gittiklerini anlatan Soğanda, şöyle konuştu: "Devletin, hükümetimizin olayın adından burada olması önemlidir. Özellikle patlamadan bir gün sonra Van'daki 150 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, üniversitemizin ve kamu kurumlarının olay yerinde basın açıklaması yaparak terörü telin etmesi, Van'ın birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösteriyor. Van, birlik ve beraberliğini muhafaza ediyor. Onlara oy veren, yanında olduklarını söyleyen insanlar bile bu gün onlara lanet yağdırıyor."

 

zahir soğanda ile ilgili görsel sonucu

 

SOĞANDA: ZARARLAR KARŞILANACAK

Olayın hukuki boyutlarını da takip ettiklerini, zarar gören esnaf ve vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Soğanda, hiçbir örgütün silahla amacına ulaşamadığını bildirdi. Her saldırının Van'ın birlik ve beraberliğini ve olan nefreti artırdığına işaret eden Soğanda, şunları söyledi: "Bayramı insanlarımıza zehir edenleri Allah kahretsin. Ancak, halkımız onlara gereken cezayı verecektir. Bu saldırılarla Van'ı tedirgin etmeye çalışıyorlar. Patlamanın olduğu yerde siyasi partilere ait binalar, İran'dan gelen turistlerin kaldığı oteller ve yüzlerce esnafımız vardı. Kentin huzurunun yanında ekonomisini de hedef alan bir saldırıydı. Şu anda olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz ilk andan itibaren olayı tüm detaylarıyla araştırıyor. Dün sabah itibarıyla bölgedeki esnaf ve vatandaşlarımızın hasar tespit çalışmaları başladı. Herkesin en küçük zararı bile karşılanacaktır."

 

SAYĞIN: KİN VE DÜŞMANLIK DIŞA VURDU

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise Van'da yaşanan bombalı saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu belirtti. 15 Temmuz darbe girişimine karşı duran, çukur tiyatrosuna destek vermeyen ve her türlü teröre karşı duran Van halkının bu tür saldırılarla cezalandırılmak istendiğini aktaran Sayğın, "Terör örgütü PKK, Kürt halkını cezalandırmaktadır. Darbe karşıtı gösterilere katılan Kürt halkına gözdağı vermek ve sindirmek istemektedir. Örgüt, bu halkın değerlerini tanımamakta ve ne kadar kutsalı varsa bunlara saldırı için fırsat kollamaktadır." dedi.

 

rasim sayğın ile ilgili görsel sonucu

 

PKK'nin halka olan kin ve düşmanlığını bu saldırıyla bir kez daha dışa vurduğuna işaret eden Sayğın, "Amacı halkın menfaat ve maslahatı olmayan ve halkı İslami değerlerden uzaklaştırmak isteyen örgütün saldırı için bayramın birinci gününü seçmesi şaşırtıcı değildir. Bu eylemler, sivil yaşam alanlarına ve dini değerlerin yoğunlukta olduğu gün ve saatlere yönelik gerçekleştirilmiştir. Önceki saldırılarından farkı milletin maneviyatını hedef almasıdır. Amacı ne olursa olsun halka yönelik yapılan bu saldırılar insanlık dışıdır." diye konuştu.

 

KURUKCU: SALDIRI TÜM KESİMLERİ HEDEF ALMIŞTIR

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, halkın en kutsal gününde böyle bir saldırının gerçekleştirilmesini nefretle kınadıklarını, şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin karşı olduklarını bildirdi.

 

mehmet kurukcu ile ilgili görsel sonucu

 

Bu tür saldırıların hiçbir amaca hizmet etmediğini belirten Kurukçu, "Patlamanın olduğu bölgede bir çok siyasi partinin il binası, polis kontrol noktası vardı. Sivil insanların yoğunlukta kullandığı bir yerdi. Bu nedenle saldırı tüm kesimleri hedef almıştır. Biz kentimizde bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyor ve ümit ediyoruz. Yaşanan saldırıyı nefretle kınıyoruz." diye konuştu.

 

GÜNGÖRALP: ŞİDDETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ

MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Van halkına yapılan saldırıyı lanetledi. Saldırının Van halkına, siyasi partilere, sivil insanlara ve varlıklarıyla bayramı anlamlandıran, şeker toplayan çocuklara yönelik yapıldığını anlattı.

 

salih güngöralp ile ilgili görsel sonucu

 

Güngöralp, şu görüşlerini paylaştı: "Van'ın birlik ve beraberliğine kast edilmiştir. Biz bütün terör saldırılarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kürtler'i savunduklarını ileri sürenler, Van'da Kürt halkını bombaladı. Patlamanın olduğu yerde evi olanlar, esnaf, bayramlaşmak için akraba ziyaretine gidenler bizim Kürt kardeşlerimizdi. Onlar bombalandı. En kutsal günümüze yapılan bu saldırı karşısında söyleyecek bir söz bulamıyoruz. Biz Van'da terör örgütüne karşı duruşumuzu bundan sonra da devam ettireceğiz." 

Editör: TE Bilisim