Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan'ın hedefinde, CHP'nin sosyal medya hesaplarında başlatılan "Damat nerede?" içerikli polemik vardı.

ALBAYRAK, CHP'YE DAVA AÇIYOR

CHP'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Merkez Bankası'nın 128 milyar doları kayıp ama sorumlusu 'damat' firarda... Yarın saat 13.00'te damadı buluyoruz." paylaşımı yapılmış ardından da eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş tarafından bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada, CHP'nin Berat Albayrak'a yönelik söylemlerine karşı 500 bin TL'lik dava açılacağı ve kazanılacak tazminat tutarının PKK ile mücadelede hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlanacağı bildirilmişti.

"AĞIZLARININ PAYINI VERMEK BİZE VACİP OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasında CHP'nin paylaşımlarına tepki göstererek, "CHP eski bakanımız Albayrak'ı ve şahsımı hedef alıyor. Bu iş özellikle ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payının vermek bize vacip oldu. Şahsım ve ailemi hedef alan bir kampanya yürütüyorlar." dedi.

Editör: TE Bilisim