80 civarında korona virüs vakası olduğu bilinen Van’da 13 hasta iyileşip taburcu edilirken, 10’a yakın hasta yoğun bakımda ve 5’e yakın hasta da entübe olmuş durumdaydı. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde kemoterapi tedavisi gören onkoloji hastası 41 yaşındaki Mehmet Çelik, bu akşam korona virüsten hayatını kaybetti.  Mehmet Çelik'in yanında İstanbul'dan geldiğini gizleyen kardeşi refakatçi olarak kalıyordu. 

HASTAYA YARDIM ETMEK İSTEMİŞTİ AMA!
Korona virüsün kemoterapi tedavisi gören 41yaşındaki onkoloji hastası Mehmet Çelik'e, İstanbul’dan geldiğini gizleyen ve yanında refakatçi olarak kalan kardeşinden bulaştığı değerlendiriliyor. 

HASTA REFAKATÇİLERİNE KISITLAMA GELMELİ
Hastanelerde tedavi gören hastalara yardımcı olmak amacıyla yanında refakatçi olarak kalan yakınlarının, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uyup uymadığı, korona virüs olanlar ile temas edip etmediği, taşıyıcı olup olmadığı bilinmiyor. Nereden geldiği ve sağlık durumu tam olarak bilinmeyen refakatçilerin kendi hastası ile birlikte hastanedeki diğer hastalara da korona virüs bulaştırma ihtimali yüksek.

HASTA ZİYARETLERİ DE KISITLANMALI
Hastanede yatan hastaların bağışıklık sistemleri, yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle güçlü değil. Hasta ziyaretine gelenlerin, bağışıklık sistemi zayıf olan yatan hastalara korona virüs salgınını bulaştırma ihtimali yüksek. Bu nedenle hasta ziyaretlerinin de kısıtlanması, yatan hasta sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

İSTANBUL'DAN GELENLER EV KARANTİNASINDA KALSIN
İstanbul başta olmak üzere batı illerinden Van'a gelenler 14 günlük ev karantinası kurallarına uyması gerekiyor. Ev izolasyonu sırasında evde çıkmamak kadar, misafir kabul etmemek de korona virüs salgınının yayılmaması için büyük önem taşıyor. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Editör: TE Bilisim