GÜNCELLENDİ: Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahale sırasında yaşandı. Olay yerine gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.

16 vatandaş hayatını kaybetti

AA'nın haberine göre, otobüsün de devrildiği kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. İlk belirlemelere göre aralarında İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de bulunduğu 16 vatandaş hayatını kaybetti.

Bakan Soylu: Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığını kaydeden Soylu, "Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi açıklama yaptı

Gaziantep Valisi Davut Gül, otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazayla ilgili açıklama yaptı. Vali Gül, "Araç kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere 16 vatandaşımız vefat etti. Şu an müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Milletimizin başı sağ olsun." bilgisini paylaştı.

İşte olay yerinden acı görüntüler....

Editör: TE Bilisim