Yaklaşık 5 ay önce Van’da startı verilen ‘Sosyal Destek Hızır Van Projesi’ kapsamında ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülmeye devam ediyor. Kısa bir sürede 38 bin hane ve 165 bin vatandaşa ulaşan projesinin ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da Sosyal Destek Hızır Van Projesi’nin ekipleriyle bir araya gelerek, proje hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ” 

Proje hakkında konuşan Vali Balcı, Hızır Van Projesinin yardım değil yaşamı kolaylaştırma projesi olduğuna dikkat çekerek, 150 kişilik ekibin alanda fedakarca devlet-millet adına, insanlık adına, Van adına çok güzel işler yaptığını söyledi. Balcı, “Ekiplerimiz fakir, fukara, garip, gureba, yetim, öksüz ve kimsesizlerin 24 saat hizmetinde. Ekiplerimiz alanda bizim gören gözümüz, duyan kulağımız, elimiz, ayağımız. Allah’tan başka kimsesi olmayanların devlet olarak yanındayız. Kimseyi aç açıkta bırakmıyoruz. Biz ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz.”

“ŞEFKAT EKİPLERİMİZ ÇOK GÜZEL İŞLER YAPMIŞLAR”

“Ekiplerimiz, ihtiyaç sahiplerine ‘Soba yanıyor mu? Kazan kaynıyor mu? diye soruyor. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırıp, taleplerini 5 iş günü içerisinde çözüme kavuşturuyor. Bu projemiz sadece insanlara değil, tüm mahlukata şefkat projesidir. Yaralı hayvanlar, çevre kirliliği gibi konular da bu proje kapsamındadır. Şefkat ekiplerimiz çok güzel işler yapmışlar. Bu çalışmalar beni çok mutlu etti. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim