ŞEHRİVAN HABER- Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez Van'da yaşanan çığ faciasında hayatını kaybeden İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt'un taziyesine katıldı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve beraberinde ki bir heyet Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ faciasında hayatını kaybeden İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve vefat eden vatandaşların taziyesine katılmak üzere Van’a geldi.

Taziye ziyaretlerinin ardından Saadet Partisi Van İl Başkanlığında basınla bir araya gelen Genel Başkan yardımcısı Hasan Bitmez hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek Van halkının acıyı yaşama ve paylaşma noktasında dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

Bahçesaray’da hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Bitmez, “Van ilimizin Bahçesaray ilçesinde Salı günü yaşanan çığ felaketinin ardından İkinci bir çığ felaketi yaşanmış ve toplamda 41 vatandaşımız şehit olmuşlardır Cenabı haktan vefat eden kardeşlerimize Rahmet diliyoruz, Ailelerine başsağlığı sabrı cemil niyaz ediyoruz dedi. Bitmez, “Saadet Partisi olarak bizim ikinci gün vefat eden İpekyolu ilçe başkanımız Mehmet Emin Kurt kardeşimiz gönüllü olarak kurtarma çalışmaları için iştirak etmiş ama takdir-i ilahi ikinci çığın altında kalarak O da vefat etmiştir. Vefat eden diğer Vatandaşlarımızın Cenaze namazlarında, taziyelerinde bulunmak üzere genel başkanımızın görevlendirmesi ile bir heyet halinde Ankara'dan Van'a intikal ettik. Genel başkan yardımcımız Sinan Bey, biz ve Van’ın eski milletvekili Fethullah Beyle beraber taziye ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.” Diye konuştu.

“VAN HALKI ACIYI PAYLAŞMA NOKTASINDA BİR DAYANIŞMA İÇERİSİNDE”

Van halkının acıyı paylaşma noktasında dayanışma içeresinde olduğuna dikkat çeken Bitmez, “Yani bu tip felaketler afetler Üzücü ama taziye ziyaretlerinde de gördüğümüz bir husus var ki Van halkı, bölge insanı özellikle acıyı paylaşma, acıyı azaltma noktasında bir dayanışma içerisinde bu yönüyle de sevindiğimiz bir nokta ama afetler açısından Allahu Teala'nın takdiri olmakla beraber vatandaş olarak bizlerin millet olarak bizlerin Devletin kamu yöneticilerinin dikkat etmesi gereken alınması gereken tedbirler var. Bunlara da bundan sonra daha fazla riayet edilerek afetler yaşandıktan sonra değil öncesinde alınması gereken tedbirlerin alınmasını temin ederek bu tip afetlerde üzüntümüzü Azaltacak adımları atmış oluruz. Van halkımıza vefat eden vatandaşlarımıza, askerlerimize geçmiş olsun diyoruz, başsağlığı diliyoruz. Çığ altında kalan bir veya artma ihtimali olan kardeşlerimiz, vatandaşlarımız için iyi dileklerde bulunuyoruz, tabi bu kadar uzun mesafeden sonra çok umut verici bir durum yok ama Allah'tan ümit kesilmez inşallah Onlar da hayırlı bir şekilde kurtarma çalışmaları neticesinde kurtulurlar ümidindeyiz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim