ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Saadet Partisi Van İl Başkanlığı “Gündemimiz Van” konulu 8’inci basın açıklamasını yaptı.

 

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak “Gündemimiz Van” konulu basın toplantılarının 8’incisini parti binasında partililerin katılımıyla gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan İl Başkanı Özay İlhan, “İlimizde her daim yeni caddelere, alternatif yollara ihtiyaç duyulduğu dükkân kiralarının yüksekliği şikâyet konusu olmuştur. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da kentimizi yönetenler maalesef çözüme dair ciddi adımlar atmamıştır.” Diye konuştu.

 

“İSKELE CADDESİ CİDDİ BİR AÇIĞI KAPATABİLECEK”

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van’a yeni caddeler yeni yolların şart olduğunun altını çizen İlhan, “Fakat tüm bunlara rağmen mevcudiyette ilimizde var olan yeterli mana da işlevlik kazanmamış olan Dünyanın ikinci en uzun,  Türkiye'ninse en uzun düz caddesi olan iskele caddesi gerekli adımlar atıldığı takdir de ilimizin en önemli ihtiyaçlarından olan yeni işyerleri ve yerleşim yeri konusunda ciddi bir açığı kapatabilecektir.” Dedi.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLER 3 BAŞLIKTA AÇIKLANDI

İskele Caddesinin 7 kilometrelik uzunluğuyla her geçen gün artan nüfusuyla sıkışık hale gelmiş olan kentin birçok ihtiyacına cevap verebilecek Cumhuriyet ve Maraş caddeleri gibi işlek hale gelebileceğini belirten İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yapılması gerekenleri 3 başlıkta belirledik. Birincisi, ilk etapta iskele caddesinin tek yön olarak kullanılan kısmı derhal iki yönlü trafiğe açılmalıdır. İkincisi, Caddeye işlerlik kazandırmak adına başta kamu binaları olmak üzere, banka şubelerinin açılması, otel vb. yapıların yapılması gibi caddeye vatandaşlar için cazip hale getirecek adımlar Valilik ve Büyükşehir Belediyesince atılmalıdır. Üçüncüsü, iskele caddesinde yılda bir kez Avrasya maratonu gibi uluslararası bir maratonun da yapılması için gerekli girişimler yapılmalıdır.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim