Van'da Saadet Partisi İl Başkanlığı organizasyonunda bir araya gelen yaklaşık 100 kişi 2009 yılında yapımına başlanan ancak halen tamamlanamayan çevre yoluna dikkat çekmek için çevre yolu üzerinde iftar yaptı. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan amaçlarının tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek olduğunu söyledi.

 

2009 yılında yapımına başlanan ancak yıllardın bir türlü tamamlanmayan Van çevre yoluna dikkat çekmek için yüzlerce kişi bir araya geldi. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı yaklaşık 1 hafta önce yaptığı açıklamada tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek için yol üzerinde iftarlarını açacaklarını söyledi. Sosyal medya üzerinden de duyurular yapan Saadet Partisi vatandaşları da iftar programına davet etti. Akşam saatlerinde 41 kilometrelik yol üzerinde bir araya gelen Saadet Partililer ve vatandaşlar, yola battaniye sererek ezanın okunmasıyla peynir, zeytin, karpuz ve hurma ile iftarlarını açtı. 12 kilometresi tamamlanan ancak 29 kilometresi halen bitirilemeyen yolun tamamlanmasına dikkat çeken partililer ve vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. 

 

ÇEVRE YOLUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Programı organize eden Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan amaçlarının çevre yolunun tamamlanmasına dikkat çekmek olduğunu belirtti. İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak her yıl iftar programları düzenlemekteydik. Fakat bu yıl ilimizin kronik bir sorunu haline gelmiş olan çevre yolunda iftarımızı yapmaya karar verdik. Birçok kesimden olumlu tepkiler aldık. Artık Van'ın bu kronik sorununun bin an önce çözülmesini istiyoruz. Van Türkiye'nin en büyük 18'nci ili olmasına rağmen Türkiye'de kronik çevre yolu sorunu olan tek iliz. Bir an evvel bu kronik sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu yol tamamlandığı taktirde ilimize ekonomik katkı da sağlayacaktır" dedi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim