Saadet Partisi ‘Gündemimiz Van’ konulu basın toplantılarının 6’ıncısında VOTAŞ’ın satılığa çıkarılmasını gündemine aldı.

 

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı her hafta yaptığı ‘Gündemimiz Van’ konulu açıklamalarının 6’ıncısını düzenledi. Saadet Partisi binasında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Özay İlhan, “Bu haftaki konumuz ilimizin tarım ve hayvancılıktaki en büyük yatırımı olan Van organize tarım işletmeleri (VOTAŞ)’dir. Van ticaret borsasınca 2005 yılı aralık ayında hazineden satın alınan 9,5 milyon m2 arazi üzerine 30 ortakla kurulan; alanında Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinin en büyük yatırımıdır. VOTAŞ, 15000 m2 kapalı alanıyla modern sağmal tesisleri, doğum hanesi, genç hayvan üniteleri bulunan 1000 başlık damızlık süt sığır işletmesi ile hayvancılıkta, bunun yanı sıra 4 milyon sulama kapasiteli pivot Center sulama sistemiyle 3 km anayol kenarında damla sulama sistemiyle sulanan 11000 adet meyve ağacıyla Van ve bölge için kıymeti, paha biçilemeyecek bir işletmedir.” Diye konuştu.

 

VOTAŞ SATILIĞA ÇIKARILDI

İlhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2016 yılında VOTAŞ bu yatırımın sermayesinin güçlendirilmesi ve daha da büyütülmesi adına ortakları tarafında Van halkına mal edilerek büyük ve güçlü bir işletme haline getirilmesi için Van Büyükşehir belediyesine devredilmiştir. Van Büyükşehir belediyesi bu amaç doğrultusunda çalışmalarını devam ettirmiş fakat kayyum atamasından sonra bir anda VOTAŞ satışa çıkarılmıştır.” 

 

3 BAŞLIKTA ÖNERİLER SUNULDU

İlhan, Saadet partisi Van il başkanlığı olarak; Van büyükşehir belediye başkanvekili ve Van Valisine VOTAŞ konusunda çağrıda bulundu. İlhan çağrısını şöyle dile getirdi: “VOTAŞ için Van büyükşehir belediyesi öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek sermayesinin güçlendirilmesi ve halka mal edilmesi konusunda acil olarak bir toplantı yapılmalıdır. VOTAŞ ilimizin istihdamına katkı sağlayan bir yapıya kavuşturulmalıdır. Konya'daki Torku modeli gibi örnek bir firma haline getirilmelidir.” 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim