Orhan AŞAN - Şehrivan



66 STK’nın bir araya gelerek yaptığı açıklamada dayanışma çağrısı yapıldı. 66 STK’nın temsilini bulduğu Van Demokrasi Platformu Şengal ve Rojava’yla dayanışma çağrısında bulundu. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır yaptığı açıklamada IŞİD saldırılarına dikkat çekerek, “Kürtler yürüttükleri mücadele ile Ortadoğu’yu ciddi değişimlere zorunlu bırakmıştır” Dedi.

Van Rojava Yardım Koordinasyonu, Şengal ve Rojava halkıyla dayanışma kampanyasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Feqiye Teyran parkında düzenlenen açıklamaya HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır ve 66 STK temsilcisi katıldı.

‘DEĞİŞİMİN ADI ROJAVA DEVRİMİDİR’

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır yaptığı açıklamada, IŞİD saldırılarına dikkat çekerek, “Kürtler yürüttükleri mücadele ile Ortadoğu’yu ciddi değişimlere zorunlu bırakmıştır. Bu değişimin adı olan Rojava devrimidir. Demokratik ulus perspektifi ile çelişki üreten değil, çelişkileri tüketen bir devrimin adı olmuştur. İşte tam da bu nedenden kaynaklı kapitalist güçler ve onun işbirlikçileri olan Ortadoğu’daki gerici güçleri Rojava devrimini boğmak için her seferinde farklı bir çete ismiyle bu seferde IŞİD denen çete ile katliamcı gücünü devreye koymuştur” Dedi.

‘IŞİD TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATILACAK’

IŞİD’in Şengal’deki saldırılarına dikkat çeken Bakır, “Ortadoğu halklarının, inançların ve kültürlerin barış ikliminde eşit ve özgürce yaşamanın önünde en büyük engel ve tehdit haline gelen IŞİD çetelerini, tarihin çöp sepetine atmanın zamanı gelmiştir. Bunun yolu da Kürt halkının ulusal birliğinden ve ortak savunma gücünü oluşturmaktan geçmektedir. AKP’nin yeni Türkiye’si IŞİD‘in esiri olmuştur. Türkiye rehineleri bahane ederek, Ortadoğu'da İŞİD çetelerine karşı oluşturulan koalisyona dahil olmayarak gerçek yüzünü göstermiştir” dedi.

VAN HALKINA DANANIŞMA ÇAĞRISI

Van halkına da çağrıda bulunan Bakır, Şengal’deki insanlık dramına sessiz kalınmaması ve Şengal ile Rojava halkına dayanışma kampanyasına katılmaları çağrısında bulundu. Bakır, “Van'daki tüm kurum ve kuruluşları bu kampanyaya destek vermek için daha fazlasını yapmaya çağırıyoruz. Öncelikli olarak gıda yardımı ve yaşam malzemesi olarak yardımlarda bulunalım” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim