2018 yılının neredeyse tamamını havalimanının zeminindeki çalışmalardan dolayı kısıtlı uçuşlarla geçiren Van’da, uçuş sayıları bir türlü düzelmedi. 2018’de yerli turist konusunda patlama yaşanırken Van havalimanının durumundan dolayı büyük kazançlardan mahrum kaldı. Bu durumu sürekli dile getiren turizmcilerin isyanından sonra Van Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanından da uçuşlarla ilgili sitem eldi. Başkan Naif Süer, son zamanlarda bir çok Vanlı’nın muzdarip olduğu uçuş sayısının az olması ve yer bulmama konusunda eleştirilerde bulundu.

Van’ın son zamanlarda gündeminden düşmeyen yetersiz uçuş sayısı ile ilgili Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer’den açıklama geldi. Van’da uçaklarda yer bulunamamasından şikayet ederek, alternatif çözümler bulunması gerektiğini söyleyen Süer kış nedeniyle iyice aksayan seferlerin halkın geliş gidişlerde ciddi sıkıntı yaşamasına sebep olduğunu söyledi. Süer açıklamasında, “Bölgenin en işlek havalimanı olmamıza rağmen ne yazık ki yer bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Uçuş hacmi her geçen gün artan, cazibe merkezi konumundaki ilimizde vatandaşların yer sorunu konusundaki mağduriyetlerinin ek seferler ile giderilmesi lazım.”

BİLET FİYATLARI ONARMAL RAKAMLARA YÜKSELİYOR!

“Van’daki uçaklarda yer olmayınca çareyi komşu illerde arıyoruz. Muş, Ağrı hatta Batman’a bile giden yolcular var. Bu durum insanlara hem maddi hem manevi külfet getiriyor. Kışın zorlu yol koşullarında gitmekte cabası. Halbuki alınacak tedbirler ile belli dönemlerde yaşanması aşikar olan problemlerin hallolması mümkün. Yetkililerimizi bu konuda harekete geçmeye davet ediyorum. Bu konuya ilaveten bilet fiyatlarının anormal rakamlara yükseldiği sömestir, yaz tatili, bayram tatili gibi zamanları bahane ederek, müşterilerin istimrar edilmemesi gerekiyor.” Dedi.

VANLI DA BİLET FİYATLARINDAN DERT YANIYOR
 

Süer’in dile getirdiği yetersiz uçuşla birlikte Van’daki bilet fiyatları da gündemi en çok meşgul eden konuların başında geliyor. Bir çok ile uygun fiyatlarda uçuşlar yapılırken Van’da bilet fiyatları zaman zaman 500 TL’ye kadar varabiliyor. Daha önce de kentin gündemine gelen fiyatlarla ilgili yapılan çağrılara rağmen adımlar atılmazken, Van hala Türkiye’nin en yüksek fiyatla uçan kentlerinin başında gelmeye devam ediyor.

TURİZMCİLER DE DERT YANMIŞTI!

Öte yandan daha önce defalarca Şehrivan’a konuşan Vanlı turizmciler de havalimanındaki bir türlü bitmeyen çalışmadan dolayı Van’ın kayıplarından söz etmişti. Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, daha önce gazetemize verdiği demeçte, “Bizim 2018’deki en büyük kaybımız havalimanındaki çalışma oldu. Bu noktada turizmciler programını yapar. Buna göre hazırlanır. Bu çalışma yüzünden bizim tüm planlarımız iptal oldu. Bölgede patlamalar yaşanırken Van’ın önünde de bu durum dezavantaj olarak kaldı. İç turizm konusunda da hiç faydalanamadık. Bunun tek sebebi de havalimanıdır.”

Editör: TE Bilisim