2011 yılında yaşanılan iki büyük depremin ardından hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki anısına küçük bir dükkân açan ve halkında beğenisini toplayan Nazım Zariç adlı esnaf, kızı için okulun vermiş olduğu ödevle de hem beğeni topladı hem de haber konusu oldu. Ödev için kızıyla beraber 1 ay gece geç saatlere kadar çalıştıklarını dile getiren Zariç, kızının mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu ve tüm ailelerin bu konuda hassas davranması gerektiğini vurguladı.

ZARİÇ: ÖDEV İÇİN BİR AY ÇALIŞTIK

Büfe Miyazaki sahibi Nazım Zariç adlı esnaf, ilkokulda okuyan kızı için yaptığı maket camii ile hem okuldaki öğretmenin hem de öğrencilerin beğenisini topladı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için verilen camii ödevini kızıyla beraber 1 ay uğraştıktan sonra bitiren Zariç, sabah erken saatlerinden itibaren dükkânında gece geç saatlere kadar çalıştığı ve gece yarısından sonrada kızı ile birlikte ödevi tamamladığını belirtti. Zariç, “Okul tarafından kızıma Din Kültürü dersi için camii ödevi verildi. Ben sabahın erken saatlerinde itibaren dükkanımı açıyor ve akşam saatlerine kadar dükkanımda çalışıyorum. Ödevi gece geç saatlerinde eve gittikten sonra kızımla beraber yapmaya çalıştım ve ödevi tam 1 ay içerisinde nihayete kavuşturdum. Kızım benim için çok önemli ve özenli. Bende bu özeni ve önemi göz önünde bulundurarak onun için ve onunla beraber çok güzel bir ödev ortaya koyduk.” Dedi.

“TÜM EBEVEYNLER ÇOCUKLARINA YARDIMCI OLMALI”

Zariç ödevi okula götüren kızının gerek öğretmenler gerekse de arkadaşları tarafından büyük bir beğeni topladığını dile getirdi. Zariç şu ifadelere yer verdi: “Ödevi tamamladıktan sonra kızım ödevi okuluna götürdü bende onunla beraber gittim. Kızımın gerek öğretmenleri gerekse de arkadaşları ödevi çok beğenmişleri. Kızım bu beğenilerden sonra yüzünün gülmesi ve mutlu olması benim için çok önemliydi. 1 ay sonunda gece geç saatlere kadar kızımla beraber yapmış olduğumuz ödevin beğeni toplaması ve tebrik edilmem, gerçekten de güzel bir duyguydu. Bence tüm babaların, annelerin ve diğer ebeveynlerin bu şekilde öğrencilerine yardımcı olması ve bu konuda onların üzerine düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle olunca çocuklarımız mutlu olur ve bizde onlarla beraber mutluluklarını paylaşırız.”

ZARİÇ: MİNBERİNE KADAR HER ŞEYİNİ YAPTIK

Yapmış olduğu maket cami hakkında da bizlere bilgi veren Zariç, “Maket camiyi atık ve kullanılmayan malzemeler ile yaptık. Yapıştırıcı madde dışında diğer tüm malzemelerimiz herkesin evinde çöpe attığı malzemelerdir. Dondurma çubukları, atık kâğıtlar ve buna benzer diğer katı atıkları kullandık. Caminin içi, dışı her aşamasında büyük bir özen ve çaba sarf ettik kızımla beraber. Caminin içindeki minberinden, camlarına, ışıklandırılmasından kadar hepsini özen göstererek yaptık. Bunun yanı sıra cami girişinde değişik tasarımlar ile birçok bilgi verici ve düşündürücü çalışmalar yaptık. Biz kızımla buna sadece basit bir ödev olarak bakmadık bu yüzden özen gösterdik. Bunlar basit olarak nitelendirilebilir ancak en ufak bir çalışma sizleri çok mutlu eder ve tüm ailenin mutluluğu olur.” Dedi.


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim