Survivor All Star 2022'de Ocak ayında Dominik'te başlayan büyük macera İstanbul'da noktalandı. Survivor'da tüm rakiplerini geride bırakarak son 4'e kalan Batuhan Karacakaya, Adem Kılıçcı, Nisa Bölükbaşı ve Ayşe Yüksel, Dominik'ten İstanbul'a geldi. Yarışmanın merakla beklenen yarı finali ve finali Tersane İstanbul'da yapıldı.

İLK ELENEN İSİM AYŞE OLDU
Seyircilerin ve ailelerin katılımıyla canlı yapılan yarı finalde ilk olarak Nisa ve Ayşe arasında bir SMS oylaması yapıldı. Altı aylık maratonun sonunda yarı finalde ilk elenen yarışmacı Ayşe Yüksel oldu. Yarışmayı dördüncü olarak tamamlayan Ayşe, "İnandığımız yol vardı, yine ucundan döndük. Başlarda yaptığım hatalarım oldu. Gülüşümden hiçbir zaman taviz vermedim" dedi.

Survivor All Star’da son 3’e kalan isimler Batuhan, Adem ve Nisa arasında yeniden SMS oylaması yapıldı. Oylama sonucunda yarı finalde son ikiye kalan ismi Acun Ilıcalı canlı yayında açıkladı. Survivor'da finale yükselen ilk yarışmacı Adem Kılıçcı oldu. Acun Ilıcalı, Survivor'da ikinci finalistin ise Nisa Bölükbaşı olduğunu açıkladı. Batuhan Karacakaya ise şampiyonluk hayallerine veda etti. Yarışmada 3. olan yarışmacı Batuhan Karacakaya veda konuşmasında "Oy atan herkese teşekkür ederim, Güzel bir hikayeydi ama noktaladık burada. Canınız sağolsun. Her zaman hakeden kazansın dedim. Demek ki benden daha çok hakedenler var. Halkımızın takdiri tabii ki. Her şey için teşekkür ederim" dedi.

ADEM VE NİSA FİNALDE YARIŞTI
Survivor'da son 3'e kalan Nisa, Adem ve Batuhan arasında yeniden SMS oylaması yapıldı. Survivor'da finale yükselen ilk yarışmacı Adem Kılıçcı oldu. Survivor'da ikinci finalistin ise Nisa Bölükbaşı seçildi. Kıyasıya mücadele eden Batuhan Karacakaya ile yarışmayı üçüncü olarak tamamlayarak hayallerine veda eden isim oldu.

ŞAMPİYON NİSA BÖLÜKBAŞI
Survivor büyük finalinde Adem ve Nisa karşı karşıya geldi. 2 yarışmacı canlı yayında SMS oylamasına çıktı. Nisa Bölükbaşı, dev finalde şampiyonluğa ulaşan isim oldu.

Sezonun kadın şampiyon adayı olan Nisa ise şunları söyledi; "Öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Bazen çok zorlandım gitmek istedim. Ama bundan da utanmıyorum. Dedim ki bunlar aslında kötü bir şey değil. Onların sayesinde de daha fazla güçlü oldum ve yarışmada da öyle oldu. Eğer ben gidersem sevenlerim mutsuz olur sevmeyenlerim mutlu olur. Biliyorsunuz ben yarışmaya istediğim gibi başlamadım karantinaya alındım. Orada bir defterim vardı Survivor kupasını çizdim. Hep derdim hayallerinden asla vazgeçme. Oradaki çizdiğim kupa burada. Herkese çok teşekkür ederim."

İkinci olan Adem ise, şunları söyledi; " Bugün hak eden bir kardeşimiz şampiyon oldu. Benim de şampiyon olabilir dediğim kadın adaylardan biri de Nisa'ydı."

ADEM KILIÇÇI KİMDİR?
1986'da Ağrı'da doğdu. İstanbul'daki Fenerbahçe Boks Şubesi'nin üyesi olan Kılıççı, Antalya'da düzenlenen 2004 Dünya Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya aldı.

35 yaşındaki Kılıççı, Şikago'nun ev sahipliğini yaptığı 2007 Dünya Amatör Boks Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti.

2001 Avrupa Şampiyonası 2.si, 2009 Akdeniz Oyunları 2.si, 2011 Avrupa Şampiyonası 2.si, 2013 Akdeniz Oyunları 1.si, 2014-2015 AIBA APB Proboxing Dünya Şampiyonu oldu.

Adem Kılıççı 2008 Pekin ve 2012 Londra olimpiyatlarında ülkemizi temsil etti. Ayrıca Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Kılıççı, 21 Ocak 2017 yılında yayınlanmaya başlayan Survivor 2017'nin kadrosunda yer alarak ünlüler takımında yarıştı.

Adem Kılıçcı yarışmada büyük finale kadar yükseldi ancak ikinci oldu.

All Star konseptiyle düzenlenen Survivor 2018'in kadrosuna da dahil olan Kılıççı, şampiyon oldu.

NİSA BÖLÜKBAŞI KİMDİR?
Nisa Bölükbaşı, 2 Temmuz 1998 tarihinde Prag'da doğdu. Daha 3 aylıkken önce annesiyle, sonra yalnız yüzmeye başladı.

6 yaşındayken Çek Cumhuriyeti'ndeki en iyi takım için yüzmeye başladı, aynı yıl içinde de profesyonel olarak kayak yapmaya davet edildi. Ancak dağlar Prag'dan uzak olduğu için bu teklifi reddetmek zorunda kaldı.

8 yaşında profesyonel olarak tenis, single ve çiftler oynamaya başlayan Bölükbaşı, Prag Tenis Kulübü Cibulka'da 15 yıl performans sergiledi.

15 yaşındayken yüzmeyi bırakıp yüzme hocası oldu fakat yaşamak için takım sporuna ihtiyacı vardı ve bu yüzden voleybol oynamaya başladı.

Neredeyse takımın en küçüğü olarak, libero olmaya karar veren Nisa, planladığı şekilde yoluna devam ederken, 2018'de Çek Cumhuriyeti'nde U20 kategorisinde ikincilik elde etti.

2018'de mimarlık okumaya başlayan Bölükbaşı, bu yüzden voleybolu bırakmak zorunda kaldı şimdilerde hobi olarak snowboard, bisiklet, kış ve yaz patenine devam ediyor.

BÜYÜK FİNAL TWİTTER'DA DA GÜNDEM OLDU

Fenomen yarışmanın büyük final gecesi sosyal medyanın da gündemindeydi. Finalistlere desteklerini Twitter üzerinden de ileten kullanıcılar binlerce mesaj yayınladı. İşte, o mesajlardan bazıları;

-Survivor şampiyonluğu hak edene vermek gerekir. Hak eden de Adem dir.

-Hayatım boyunca hiçbir survivor yarışmacısına destek için sms atmadım. Ama bugün bir tarih yazılacaksa buna katkım olsun istiyorum. Umarım kupa senin olacak Nisoş. Şampiyonluğaİnan Nisa 1890

-Hak edene hakkını verir halk  KupaYolunda Adem1890

-Arkadaşlar biz rehavetteyiz bakın ciddi söylüyorum olmaz böyle nerede o hırs gözü kara #nbfc hadiii bir daha olmayacak son kez Nisa şampiyon olacak bastırın lütfen ya

-Nisa ve Ogeday şampiyonluk kupasını kaldıracak düşünsenize..

Editör: TE Bilisim