ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ- Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, dün Van milletvekili Abdulahat Arvas tarafından müjdesi verilen Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünün Van’da kurulmasına ilişkin kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarım ve hayvancılık ile Kapıköy’de yeni bir lojistik üs olması hasebiyle iki yönlü bir kazanç olarak hayata geçecek müdürlük kararının kent adına olumlu olduğunun altını çizen Takva, bu noktada bir kaç yeni hamle ile Kapıköy’ün çok güçlü bir noktaya gelebileceğine dikkat çekti. Takva, Kapıköy’de kurulacak Veteriner Sınır Kontrol Müdürlüğü, aynı zamanda görev ve sorumluluğu gereği hayvansal ürünlerin kalite ve sağlık yönünden kontrollerini yaparak, insan sağlığını da koruyacağını da belirtti. Takva ayrıca 24 saat esasıyla çalışması gereken Kapıköy’ün tam donanımlı ihtisas gümrüğü hüviyetine kavuşması gerektiğine değindi.

VAN TSO’DAN DA O YATIRIMA TAM DESTEK

Açıklamada o müdürlüğün kurulması ile ilgili olarak 17 Nisan 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan kararın önemine vurgu yapıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünün Hayvancılık potansiyeli bakımından şehrimize, önemli bir avantaj sağlayacağını ifade etti. Takva, ülkemize giriş ve çıkışı olacak canlı hayvan, hayvansal ürünler ile ilgili bütün iş ve işlemlerin artık Van Veteriner Sınır Noktası Müdürlüğünde yapılacağını, bu sektörde faaliyet gösteren vatandaşlarımızın başka bir sınır kapısına gitmek zorunda kalmayacaklarını, Kapıköy’de kurulacak Veteriner Sınır Kontrol Müdürlüğü, aynı zamanda görev ve sorumluluğu gereği hayvansal ürünlerin kalite ve sağlık yönünden kontrollerini yaparak, insan sağlığını da koruyacağını da belirtti.


 

24 SAAT ÇALIŞMALI VE TAN DONANIMLI İHTİSAS GÜMRÜĞÜ OLMALI

Takva, bu kararın ilimizle birlikte bölgenin ithalat ve ihracat faaliyetlerini geliştireceğini belirterek, ivedi olarak Van Kapıköy Gümrük Kapısının 24 saat hizmet verecek şekilde altyapısının oluşturulması ve tam donanımlı ihtisas gümrüğü olması yönünde adımların atılması gerektiğini ifade etti. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü kararının ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını ifade ederek, başta Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, Bakan Yardımcımıza, Van Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz dedi.

Editör: TE Bilisim