Bir dönen Van Ticaret Borsası yönetiminde yer alan Halil Tandoğan adaylığını açıkladı.


Ekim-Kasım ayları arasında yapılacak olan Van Ticaret Borsası seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Halil Tandoğan, "Van TB’de tekelci bir yapıya sahip liderlik anlayışı yerine, kolektif aklın ön planda olacağı bir anlayışı getirmektir." Dedi. 

Tandoğan, "2017 Ekim ve Kasım ayı tarihleri arasında yapılacak Van Ticaret Borsası (VanTB) seçimlerinde aday olacağımı basın ve kamuoyunun bilmesini isterim. Büyüklerim, bu işte tecrübesi olanlar, ekip arkadaşlarım ve üyelerle yaptığım istişareler sonucunda Van TB Başkan Adayı olmaya karar verdim.  


Amacım; Van TB’de tekelci bir yapıya sahip liderlik anlayışı yerine, kolektif aklın ön planda olacağı bir anlayışı getirmektir. 
VanTB’de dört buçuk (4.5) yıldır söz sahibi olan anlayış, kuruma zarar vermiş ve itibar kaybına neden olmuştur. “Küçük olsun benim olsun” anlayışı kendini dört duvar arasına hapsetmiş ve ildeki gelişmelere kayıtsız kalmıştır. Vefayı hiçe sayan bu anlayış; aşkla, şevkle bu kurumu Van’a kazandıranların emeğini heba etme hakkını kendinde görerek kurumun kapanmasıyla sonuçlanacak işlere imza atmıştır. Oturdukları koltuk sayesinde özgüven zehirlenmesi yaşayan bu anlayış,  kentte hiçbir STK ile barışık olmayı başaramamıştır. Bu kente hiçbir faydası ve katkısı olmayanları, bu kent daha fazla sırtında taşıyamaz. Hangi meslek örgütü ve STK, Van’ın yararına bir şey yapacaksa, şimdiden o kurumun yanında olacağımızı bilmenizi isterim. Van, hiç hak etmediği halde, meslek örgütü ve STK’ların birbirleriyle olan didişmesinden ve çatışmasından çok çekti. Van için zaman didişme, çatışma zamanı değil, zaman diyalog ve işbirliği zamanı." Dedi

 

Van TB'de değişimin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Tandoğan, şöyle konuştu:

"Van Ticaret Borsası’nın tek kişilik anlayış tarafından yönetilmesi devri geçti artık. Van’a, borsaya ve kendilerine daha fazla zarar vermeden bu işi bırakmalarını istiyoruz. Defalarca yazılı müracaatta bulunmamıza rağmen üye kayıt listesini bizlere vermemeleri nasıl bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.  
Bunları demokrat, şeffaf ve centilmen olmaya davet ediyoruz. Ben ve arkadaşlarım seçim tarihi netleştikten sonra basın ile bir araya gelip; VanTB’de, Van için, Van Tarımı ve Hayvancılığı için neler yapmak istediğimizi paylaşacağız.  
Van’da yaşayan ve duyarlı olan herkesin ve kesimin bu değişime katkı sunacağına inancımız tam."

Editör: TE Bilisim