ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Van’da 38 günlük bebeğe cinsel istismar uyguladıkları iddiasıyla tutuklanan F.A. Y.G. ve P.T’nin yargılanmasına devam edildi.

 

Van’da 38 günlük bebeğe cinsel istismar uyguladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan F.A, Y.G ve P.T.’nin yargılandığı ikinci duruşma Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanık F.A, Y.G ve P.T. hazır bulundu. Duruşmada müşteki ve müdafi avukatlarda hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak sanıklar dinlendi. Sanıklar üstlerine atılı olan suçu reddederken, sanık anne P.T. tüm suçun F.A.’nın işlediğini söyledi.

 

Sanıkların dinlenmesinin ardından, tanık beyanları dinlendi. Mahkemede 5 tanığın beyanına başvuruldu. Tanıklar olayın nasıl gerçekleştiği konusunda herhangi bir bilgilerinin olmadığını dile getirdi. Mahkeme başkanı anne N.T.’nin karakolda kızı P.T.’nin kendisine çocuğa istismarın F.A.’nın yaptığını söylediği ve karakolda bu yönlü bir ifade verdiğini hatırlattı. Ancak N.T. böyle bir ifade vermediğini ve böyle bir ifadeden habersiz olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı N.T.’ye ifadenin altında imzasının olduğunu belirtmesine rağmen, N.T. böyle bir ifade vermediğini söyledi.

 

Mahkeme, tanıklar dinlendikten sonra, tanık olarak mahkemeye çağrılan B.U. için sonraki duruşmaya zorla getirme kararı aldı ve duruşmayı 10 Kasım tarihine erteledi.  

 

OLAY

Olay, geçen 26 Ocak'ta meydana geldi. Rahatsızlık ve kusma belirtileri üzerine anne P.T. ve erkek olan F.A. ve Y.G. tarafından Van'daki özel bir hastaneye getirilen 38 günlük bebek, doktorlar tarafından hemen tedaviye alındı. Yaşama döndürülen bebek ardından da yoğun bakıma alındı. Tedavi sırasında ise bebeğin kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulgularına rastlanınca, hastane yönetimi durumu polise bildirdi.

 

38 günlük bebek, 22 saat sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Yapılan soruşturmalar sonucu anne P.T. ve onunla birlikte hastaneye gelen F.A ile Y.G gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 

Editör: TE Bilisim