17 Aralık sürecinde Cemaat'le işbirliği yaparak hükümete yönelik darbenin alt yapısını oluşturmaya çalışan Taraf gazetesi, şimdi de Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nu "vatana ihanetle" suçlamak için ortaya yeni bir iddia attı. 

SÜLEYMAN ŞAH IŞİD'E VERİLDİ

Taraf'ın haberine göre, IŞİD, Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istedi. Hükümet ise bu isteği kabul etti.

DAVUTOĞLU'NU YIPRATMA HABERLERİ

Taraf ve benzeri gazetelerin Ahmet Davutoğlu üzerinden yaptığı bu tür dış politika haberleri, Erdoğan sonrası Başbakanlık koltuğuna oturacak olan Davutoğlu üzerinde bir baskı oluşturma amacı güdüyor. 

Dışişleri Bakanlığı: Taraf'ın haberi büyük sorumsuzluk

Dışişleri Bakanlığı, bugün Taraf gazetesinde yayımlanan "Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e teslim ediliyor" başlıklı haber için açıklamada bulundu. 

TARAF'IN HABERİ BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle;

"Bugün (21 Ağustos) bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiçbir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.

GEREKEN DUYARLILIĞI GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ

Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz.

KONSOLOSLUK PERSONELİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir."

Editör: TE Bilisim