Şehrivan Özel Haber: Sercan Cansız 

Van’da son zamanlarda alt yapı ve üst yapı çalışmaları sürerken, Van’ın en eski yapılarından olan tekel binası ise görüntüsüyle restore edilmeyi ya da bir proje içerisine dahil edilmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle tarihi yapının Van Büyükşehir Belediyesine devredilmesine rağmen belediye tarafından bir çalışma başlatılmış değil.

BAKIMSIZLIKLTAN KIRILIYOR

Van’da bulunan en eski yapılardan biri olan, Van’a mal olmuş yediden yetmişe herkesin bildiği binanın bakımsız görüntüsü içler acısı. Üzerine yazılmış propaganda yazıları bulunan bina son haftalarda ise rengarenk çizimler ve tarihi yapıya zarar veren boyalarla gündeme geldi. Bir türlü sahiplenilip kente kazandırılamayan bina göz göre göre çirkin bir görüntüye kavuştu. Bu görüntülere tepki yağarken sahiplenme çağrıları sonrası boyalamaların kapatıldığı görüntülendi. Fakat söz konusu çizimlerin yine boya ile kapatılmasına tepkiler yağdı. Kullanılan taşların boya ile kapatılmasının oluşturduğu çirkin görüntü de yine tartışma konusu olurken, binanın yıkılmadan ve daha fazla tahrip edilmeden kente kazandırılacak bir hale getirilmesi tartışmaları başladı.

VAN’A VE VANLIYA HAYIR OLSUN DENİLMİŞTİ

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda birtakım incelemeler için Van’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a kentin sorunları dile getirilmişti. Bu sorunlardan birisi olan Tekel Binası için Berat Albayrak, bu binanın kısa zamanda Van'ın ve varlığını hizmetine sunulacağını söylemişti. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez müjde olarak duyurduğu paylaşımında şu sözlere yer verilmişti, “Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle Tekel binası ve müştemilatının valiliğinde tahsis işleminin yasal süreci tamamlandı Şehrimize Hayırlı olsun ifadelerine yer verdi.”

Editör: TE Bilisim