Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Van Genç Girişimciler Kurulu tarafından "İş Hayatı Deneyim Paylaşımı" konferansı düzenlendi.

 

Van TSO ve Van Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "İş Hayatı Deneyim Paylaşımı" konferansına katılan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, iş ve yaşam tecrübelerini anlattı.

 

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Kadooğlu, hep birlikte bölgeye destek olmak zorunda olduklarını belirterek, “Gençlere söyleyeceğim önemli nokta şu; eğitim konusunda bölgemizin çok gelişmesi lazım. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Eskiden kız çocuklar okutulmazdı. Zihniyet olarak gerideydik. Ancak bunlar değişti. Artık kız çocuklarımızı da kesinlikle iş dünyasından ayırt etmememiz lazım. Bu dünyada yeni bir değişim var. Yapay zeka olarak robotlar ve elektriksiz fabrikalar üretiliyor. Böyle bir dönmede eğitimimizi güçlendirmesek yeni dünyada yarışmamız mümkün değildir” dedi.

 

Van Genç Girişimciler Kurulunun düzenlediği programın öneminden bahseden Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, “Genç girişimciler kurulumuz ve kadın girişimciler kurulumuz Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yürütüyorlar. Bundan 15 gün önce Ege İş Kadınlarının katılımıyla Kadın Girişimciler Kurulumuzun çok güzel bir etkinliği oldu. Kendi aralarında da böyle bir rekabetleri var. Genç Girişimciler Kurulu kurulduğu günden bu yana etkin bir takım çalışmalar yürütüyorlar. Tarkan Bey ve arkadaşları Türkiye’nin finans merkezlerinde bir deniz feneri rolü üstlenmiş olmasının bizde çok önemli bir karşılığı var. Bu çalışmayı gurur verici bir faaliyet olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

 

Finans sektörünün temsilcileri, girişimci gençlerin katıldığı program; soru-cevap kısmıyla son buldu.

Editör: TE Bilisim