Ak Parti il binasında gelen 304 taşeron işçi, il başkanı ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise burada kısa bir konuşma yaparak, işçilerle beraber hareket ettiklerini ifade ederek, “Daha önce sizler 304 taşeron işçinin İl Özel İdare nezdinde çalışıyordunuz ve okullarımızda görev yapıyordunuz. Yıllarca emek verdiniz. Bu emeğinizin karşılığı olarak tabi özel idareler belediyelere devredildiği için esas itibariyle belediyelerimizin bu konuda istihdam etmesi gerekiyordu sizleri. Yani özellikle büyükşehir belediyesi, diğer belediyelerimizin bu konuda elini taşın altına koyup bu taşeronda çalışan kardeşlerimizi, sizleri istihdam etmesi gerekiyor idi. Devletin bütünlüğü içerisinde hiyerarşi yapısı içerisinde, idarenin devamlılığı içerisinde olması gereken buydu. Zira ilimizde bulunan bütün özel idarenin menkulleri, gayrimenkulleri, ekipmanları ve makineleri topyekun bir şekilde belediyelere devredildi. Özellikle büyükşehir belediyesine devredildi.

Bu konuda yine aynı şekilde devlet personel yasasına, mevzuatına uygun olarak çalışan daimi kadroda bulanan işçi ve memurlar yine belediyelerde istihdam edilmek üzere devredildi. Tabi bu konuda siz değerli kardeşlerimiz evlerinize ekmek götürdüğünüz halde, yine aynı şekilde çalıştığınız halde, bu konuda büyükşehir belediyesi size kucak açmamış olması düşündürücüdür. Birçok duyumlarımıza göre belediye şuana kadar birçok taşeron işçi almış vaziyette. Esas itibariyle emek veren sizleri istihdam edebilirlerdi. Fakat etmediler. Tabi ben göreve geldiğimden beri bu sorunu kuçağımızda bulduk. Ancak sizlerle birlikte omuz omuza, sizler evlerinize ekmek götürebilmek için, çalışabilmeniz için, hakkınızın karşılığını alabilmeniz için hem Ankara’da Bakanlık nezdinde, hem Van’da ilgili kurumlar nezdinde, milletvekillerimizle birlikte çeşitli girişimlerde bulunduk. Sizlerle birlikte devam ettik bu yola nihayetinde bakanlığımız bu konuda bu talepleri değerlendirdi. Sizleri yeniden istihdam edilmek üzere bir ödenek tahsis edildi. Sizler evlerinize helal bir lokma götürmek ve çocuklarınıza bir ekmek götürmek için böyle bir ödenek yapıldı. Sizler ve daha fazlasını yeniden taşeron çerçevesinde istihdam edildi. Bu benim için guru verici. Sizler bizim kardeşimizsiniz, halkımızsınız, Vanlısınız. Sizin siyasi görüşlerinize bakmadan, siyasi duruşunuza bakmadan hangi kesimden olursanız olun bilmiyoruz. Ama biz bu toprağın çocuklarıyız” şeklinde konuştu.

Öte yandan 304 taşeron işçi adına Mecit Onar teşekkür konuşması yaptı. Onar, “Van il ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilk ve orta dereceli okullarda uzun yıllardır çalışan taşeron işçiler olarak işlerimize yeniden geri dönmemiz sağlandı. Bu imkanı sağladıkları için çaba ve gayretlerini esirgemeyen 304 personelin yanı sıra fazladan istihdam oluşturduğu için Ak Parti Van milletvekillerimiz başta Fatih Çiftçi olmak üzere Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve teşkilatına, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eleştirmesini biliyorsak, teşekkür etmesini de çok iyi biliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından 304 taşeron işçi adına Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’ya çiçek takdim edildi.

Editör: TE Bilisim