7 Haziran seçimlerinden Meclis'e girmeye hak kazanarak çıkan partilerin vekilleri TBMM'de yemin etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı yemin töreninde, Meclis'te geçici başkanlığı Deniz Baykal yaptı.

Meclis'te ilk yemini Deniz Baykal etti.Baykal'ın konuşmasına başlarken, '' "Geçici genel başkanınız olarak ilk andı ben içiyorum." demesi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda gülüşmeler oldu.

Genel Kurul'da, Geçici Meclis Başkanı Baykal,yemin ettikten sonra "ant içme ile ilgili hususları" ifade etti. 

İLK YEMİN ENGELLİ VEKİLDEN

Baykal, ant içmeye Adana ilinden başlamadan önce yürüme engelli olan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'u kürsüye çağırdı. Karaburun, kavas yardımıyla engelli rampasına çıkarak kürsüden ant içti. Karaburun'un ardından engelli rampası kaldırıldı. 

Daha sonra, milletvekillerinin, Adana ilinden başlayarak alfabetik sırayla yeminlerine geçildi.

 

Birleşimi yöneten Meclis Geçici Başkanı Deniz Baykal, and içme sırası Ankara milletvekillerine geldiği sırada, "Şimdiye kadar olduğu gibi geleneğe uyarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz ruhu için sizleri bir dakika saygı duruşuna davet ediyorum" dedi. 

Saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'dan ayrıldı.

 

EFKAN ALA'YA TEPKİ

Genel Kurul'da yemin sırası Erzurum iline geldiğinde, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala kürsüye geldi. Ala'ya bazı CHP ve MHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Birleşimi yöneten Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, Ala'nın yemini eksik okuduğunu belirterek, yeniden okumasını istedi. Ala, ikinci kez and içtikten sonra yerine oturdu. 

 

KÜRSÜDEKİ SUYU DEVİRDİ

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, kürsüdeki metin yerine yanında getirdiği yemin metnini okumak isterken eliyle su bardağını devirdi. Bektaşoğlu yemin ettikten sonra kavaslar,  kürsüyü ve etrafını temizledi. 

Editör: TE Bilisim