TCDD'nin özelleştirileceğine dair ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama geldi.

“GÜNÜMÜZE AYAK UYDURMALIYIZ”

Demiryolu Ekosistemi Dönüşüm Projesi toplantısında konuşan Uygun, "TÜBİTAK ile bir süredir devam eden dönüşüm çalışmaları yapılıyordu. İyiye ve güzele ulaşmak;  gayret ve çaba ister hepsinden daha önemlisi özveri ile odaklanıp güzel bir yol haritası ile sonucu ulaşmak ister. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım, çağımız iletişim ve bilişim üzerine. Çok hızlı değişen dünya sistemi içerisinde bizim de buna ayak uydurmamız gerekiyor." dedi.

GLOBAL BİR MARKA İÇİN DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Özelleştirme iddialarını net bir şekilde yalanlayan TCDD açıklamada, "Öncelikle ortaya atılan bazı haberler var. 'TCDD özelleştiriliyor mu?' diye. Bu sorunun cevabı net. TCDD özelleştirilmiyor TCDD dönüşüyor. Tıpkı medeni ve çağdaş ülkelerde demiryollarının dönüştükleri gibi. Çeşitli mecralarda ortaya atılan TCDD özelleştiriliyor görüşlerinin hiç biri gerçeği yansıtmıyor. Aksine biz özelleştirilmemek için güçlenmek istiyoruz.

“MİLLİ BİR DÖNÜŞÜM”

TCDD'nin bu rekabet ortamında serbest piyasada ayakta kalması, kendi alanlarını başkasına kaptırmaması için yine bu dönüşümü biz, milli bir kuruluşumuz olan TUBİTAK ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü ile birlikte yapıldı. Tamamen milli.

TCDD dönüşümle beraber yatırımlarını verimli bir şekilde işletecek, yeni gelir kaynakları ile yatırımlara ek fonlar sağlayabilecek. Devletin gözetim ve denetiminde büyüyecek ve güçlenecek. Bir başka değişle artık potansiyelinin hak ettiği güce kavuşacak. 

“KİMSE İŞİNDEN OLMAYAK İSTEYEN MEMUR OLARAK DEVAM EDECEK”

Farklı bir soru ise ‘işimizden mi olacağız?.’ Asla. İş güvencesi bugün olduğu gibi dönüşümden sonra da aynı şekilde devam edecek. Hiçbir arkadaşımız dönüşümden dolayı iş kaybına uğramayacak. Geçmişteki dönüşümlerde de böyle bir şey yaşanmamış, hele ki TCDD’de böyle bir şey hiç yaşanmayacak.

TCDD’nin kendi ekosistemi içerisinde tecrübelerle ve birikimlerle yürüyen bir sistem yapısı var. Herkese ihtiyacımız var.

Bir başka soruda ‘Memurluktan çıkarılacak mıyız?’ Memurlukta kalmak isteyen arkadaşlarız istisnasız bir şekilde memur olarak çalışma hayatlarına devam edecekler.

“ZİRAAT BANKASI VE HALKBANK GİBİ…”

Peki o zaman neden dönüşüyoruz, bu şekilde kalsak daha iyi değil mi dönüşünce ne olacak diyebilirsiniz… Bunu anlamak için ülkemizde de bazı örnekler var, Ziraat Bankası, Halkbank, Emlak Bankası gibi… Dönüşümün ne denli önemli ve değer katan uygulama olduğunun ispatıdır. Geçmişin iş yapmayan büyük zarar eden kamu kurumları dönüşümden sonra Türkiye’nin yatırım kaynağı haline gelmişlerdir. Ülkemizin dev projelerini finanse eden dünya ölçeğinde büyüyen bankalarımız hem güçlü markalar oldular hem de çalışanlarına daha iyi imkanlar sunmayı başarmışlardır.

THY HEPİMİZ İÇİN GÜZEL ÖRNEK

Hedefimiz ülkemizin bu değerli kurumunu, 164 yıllık birikimi olan ülkenin en eski kurumunu, sektörünün parlayan yıldızı THY gibi uluslararası bir marka haline dönüştürmektir. Dönüşümünü başarıyla tamamlamış THY’nin hepimiz için güzel bir örnek olduğunu eminim sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bizim bunu daha ileriye taşımamız gerekiyor. 164 yıllık markamızı yüzyılarca ilk günkü ihtişamı ile yaşatmak için hep birlikte bu dönüşümü başaracağımıza inancım tamdır." denildi.

Editör: TE Bilisim