ŞEHRİVAN HABER: MEHMET ALİ EKİNCİ

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli programlara katılmak üzere Van’a geldi. Sarıgül, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek, Van ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SARIGÜL: VAN’IN BÜTÜN SORUNLARINI BİLİYORUM

Sarıgül, Van’ın sorunlarını yakından takip ettiğini dile getirerek, “Yeniden Van’da olmaktan sevinç duyuyorum, onur ve gurur duyuyorum. Ben Van’ı biliyorum. Vanlı da beni biliyor. Van’ın bütün sorunlarını biliyorum. Takip ediyorum. Biz Van’ı seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Van çevre yolunu geçen sene geldiğimde dile getirmiştim. Maalesef aynı noktada duruyor. Çevre yolu yapımı nedeniyle uygulanan 18'inci maddeden çok şikâyet var. Çok mağdur var” dedi.

SARIGÜL: VAN’DA İŞSİZLİK, YOKSULLUK SORUNU VAR

Van’da işsizlik sorununun olduğunu belirten Sarıgül, “Her yerde olduğu gibi Van’da da işsizlik, yoksulluk ve göçmen sorunu var. Van’da göl var, tarih var, kültür var. Van, turizme müsait, hayvancılığa müsait, tarıma bağlı sanayileşmeye müsait ama “Van’a fabrika kurulsun, Van’a turistik tesis açılsın, Van’a tarım ve hayvancılık projeleri yapılsın, bölgede bir serbest bölge kurulsun, İran’la sınır ticareti artsın, Van’ın bir şehir stadı olsun” diyen, bunun için uğraşan milletvekili yok” diye aktardı.

“VANLI KARDEŞLERİMİN FERASETİNE GÜVENİYORUM”

Sarıgül, “Bu seçimler, millete tepeden bakan, sırtını halka dönmüş siyasetçilerin son seçimidir. Bunlar gidecek, milletin derdini derdi bilenler gelecek. 170, patates 12 lira, 10’lu yumurta 45 lira, süt 25 lira olmuş. 30 yıllık öğretmen 10 bin lira maaş alıyor. Emekli maaşları açlık sınırının altında, esnaf, çiftçi borç içinde yaşıyor. Nüfusun yüzde 50’si açlık yüzde 80’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 6 milyon aile devlet yardımı alıyor. Bu 24 milyon insan yoksul demektir. İnsanlar en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorsa buna iyi demek mümkün mü? Ben bu aziz milletin sağduyusuna, Vanlı kardeşlerimin ferasetine güveniyorum. Barış içinde bu iktidardan kurtulacağız” dedi.

SARIGÜL: YAPMAMIZ GEREKEN ÜRETMEKTİR

Sarıgül, “Evet, büyük sorunlarımız var ama imkânlarımız da var. Umutsuz olmaya, enseyi karartmaya gerek yok. Türkiye kendine yeter. Yapmamız gereken, üretmek, üretmek, üretmektir. Yapmamız gereken, Türkiye’yi kendine yeter hale getirmektir. Bizim az döviz harcamamız lazım. Çok döviz kazanmamız lazım. Bunu her alanda ve her sektörde uygulamamız lazım. Süper lig kulüpleri borç içinde yüzüyor ama aynı anda 8 yabancı futbolcu birden oynatabiliyorlar. Biz bu 8+3 kuralını 3+8 yapacağız” diye aktardı.

“RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE AĞIRLIK VERSEYDİK BUGÜN BU ZAMLARI YAŞAMAZDIK”

Sarıgül, rüzgar ve güneş enerjisine değinerek şunları söyledi: “Elektrik üretimimizin yarısını doğalgazdan ve ithal kömürden sağlıyoruz. Doğalgaza ve ithal kömüre neden bu kadar bağımlı kaldık? Rüzgâr ve güneş enerjisine ağırlık verseydik bugün bu zamları yaşamazdık. 20 yıldır ülkeyi yönetenler, 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptılar. Bu paraları, Kanada çiftçisine, Amerika çiftçisine vermek yerine bizim çiftçimize verseydik, çiftçi de doyardı, Türkiye’yi de doyururdu. Doğalgazı petrolü dışarıdan alıyoruz da buğdayı neden dışarıdan alıyoruz? Rusya-Ukrayna savaşırken bile buğday üretiyor da biz niye üretemiyoruz?”

SARIGÜL: TDP, LİYAKATLİ, MERHAMETLİ VE EHLİYETLİ KADROLARIYLA, İKTİDARA HAZIR BİR PARTİDİR

TDP’nin iktidar olmaya hazır bir parti olduğunu dile getiren Sarıgül, “Ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak olan parti TDP’dir. Buradan, halkıma sesleniyorum. Meyvesiz ağaçları boşa sallamayın, denenmişleri denemeyin. TDP, liyakatli, merhametli ve ehliyetli kadrolarıyla, iktidara hazır bir partidir. İş başına geleceğiz ve ülke sorunlarını biz çözeceğiz. Ülkemizi hukukun üstünlüğü ve demokrasi içinde yöneteceğiz. Bir demokrasi sofrası kuracağız. Bu sofrada hak olacak, hukuk olacak, özgürlük olacak, barış olacak. Zengin ve bereketli bir, vatan sofrası kuracağız. Bu sofrada 84 kişinin değil, 84 milyonun karnı doyacak” ifadelerini kullandı.

“HERKES KENDİ KİMLİĞİNİ SERBESTÇE İFADE ETSİN”

Sarıgül, “TDP, devlette liyakat ve adalet demektir. TDP, tarlada, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim demektir. TDP, demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu, kültürlerin barış içerisinde yaşamasını savunan partidir. Bir Kürt yurttaşımız, Kürt gibi yaşamak istiyorsa bunun kime ne zararı var? Bırakın herkes kendi kimliğini serbestçe ifade etsin, bırakın herkes kendi inanç, kültür ve geleneklerine uygun yaşasın. Herkesin insan haklarına sahip olduğu, onuru ile yaşadığı, gerçek bir demokraside çözülemeyecek sorun yoktur. TDP, vicdandır, merhamettir, berekettir, adalettir. Türkiye’yi varlığa, berekete, adalete ve huzura, kavuşturacak olan parti TDP’dir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim