Unilever Türkiye'nin öncü markası Domestos ve TEGV işbirliği ile yürütülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” Projesi kapsamındaki şenliklerin ilki 23 Nisan’da Van’da düzenleniyor.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Unilever Türkiye'nin hijyen konusundaki öncü markası Domestos işbirliği ile 2011’den bu yana sürdürülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği kapsamında düzenlenecek hijyen şenliklerinin ilki 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda saat:11.00’da TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda yapılacak.

500 çocuk ve 100 gönüllünün katılımıyla organize edilecek şenlikte hijyen, kişisel bakım ve tuvalet kullanımı konularında oyunların oynanacağı bir panayır düzenlenecek. Ayrıca çocuk doktorunun katılacağı “Çocuk hijyeni” konulu seminer sayesinde anne babaların da bilinçlenmesi hedefleniyor. “Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliğine katılan çocuklar, öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıyor. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, tuvalette hijyen bilincini ve mikroplardan korunma yollarını öğreniyorlar. Tüm Türkiye’de interaktif bir eğitim programı olarak geliştirilen ve hedef kitlesi İlköğretim 1-8. sınıf çocukları olan iki saatlik “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve öz bakım konusunda farkındalık kazanıyor. Doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar. 

Editör: TE Bilisim